Nieuw fietsknooppunt in Deinze

Kom met de fiets Deinze veilig binnen, maar veilig terug weg… dat lijkt ons een ander paar mouwen.

fietspaden_gaversesteenweg Deinze

Geen idee of het overdreven is maar de vernieuwde oversteek Oudenaardse Steenweg / Gaversesteenweg lijkt ons toch wel een zeer gevaarlijke situatie.
Op het plannetje hieronder kan je duidelijk zien hoe veilig men Deinze kan binnenfietsen, zie de groene lijn. Maar om Deinze terug buiten te fietsen richting Kruishoutem en Nazareth ligt het toch iets moeilijker.

Om richting Kruishoutem te gaan moet je de blauwe lijn volgen, passeer je eerst een eigenaardige combinatie van pijlen op het fietspad (een fietsknooppunt?) en vervolgens moet je de aansluiting Oudenaardse Steenweg / Gaversesteenweg kruisen.

#Deinze , het fietsknooppunt bij uitstek. Maar écht iedereen in de knoop. Speciaal zelf ingekaderd !!!!

Een foto die door deinzeonline is geplaatst op

De rode lijn volg je voor richting Nazareth, deze volgt dezelfde route als richting Kruishoutem tot aan het begin van de Oudenaardse Steenweg, daar fiets je door de Rijbroekstraat.

In beide gevallen moet je de Legestraat doorgaan, een straat met veel garage’s die ’s morgens of ’s avonds gevaarlijk kan zijn.
Ook de drukknoppen voor de fietsers zijn verdwenen aan de verkeerslichten, het zijn nu handopleggingsknoppen, allicht zit de Heilige Sint-Poppo daar voor iets tussen.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...