Voorstelling ‘Tamiha’ door stichter in de bibliotheek

084 - TamihaCrispin Mugarula, stichter van Tamiha, een project voor ontwikkelingssamenwerking in Tanzania, komt op maandag 1 december 2014 om 19.30 u. naar de kelder van de bibliotheek om toelichting te geven bij zijn project. Er zijn verschillende Deinzenaren actief betrokken bij dit project, dat bovendien kan rekenen op financiële ondersteuning van Stad Deinze, via het subsidiereglement voor projecten inzake ontwikkelingssamenwerking. De toegang tot deze lezing is gratis.

Financiële ondersteuning voor ontwikkelingssamenwerking
Stad Deinze kent jaarlijks subsidies toe aan Deinzenaren die actief betrokken zijn bij projecten inzake ontwikkelingssamenwerking. Deze ondersteuning kadert binnen het mondiaal beleid dat de stad de komende jaren wil voeren. Met een financiële ondersteuning, waarvan de voorwaarden en criteria werden vastgelegd in een subsidiereglement, wil de stad een bijdrage leveren in de sensibilisering en stimulering tot een rechtvaardige samenleving, wereldsolidariteit en Noord-Zuiddialoog.

Tamiha
Één van de projecten die de stad ondersteunt is Tamiha (‘Tanzania Millenium Hand Foundation’), een kleine Tanzaniaanse NGO in de buurt van Arusha, die ernaar streeft om de levensomstandigheden van de meest kwetsbare bevolkingsgroepen in de Usa River regio te verbeteren. Daarbij staat de opvang en opleiding van HIV-wezen en weduwen centraal. Een kwalitatieve opleiding vergroot hun kansen en geeft hen het inzicht in de noodzaak om zelf het heft in handen te nemen, om zo te zorgen voor een basisinkomen.

Het project werd in 2007 opgericht door Crispin Mugarula, die wees werd op 7-jarige leeftijd.

Hij leefde samen met zijn zusje gedurende enkele jaren op straat in Morogoro, tot ze werden opgevangen door een oudere dame die er voor zorgde dat ze naar school konden gaan. Dit is meteen de drijfveer waarrond Tamiha werd opgebouwd. Crispin wil voor de meest kwetsbare personen zijn wat die vrouw voor hem betekende. Hij beschouwt dit als zijn levensdoel.

We zijn verheugd om Crispin Mugarula, stichter en motor van Tamiha, deze maand in ons land te mogen ontvangen. Wie wil horen hoe en waarom hij dit doet, krijgt een uitgelezen kans om hem persoonlijk te ontmoeten. Op maandag 1 december ontvangt de stad Deinze hem in de kelder van de bibliotheek. Alle geïnteresseerden zijn welkom om 19.30 u.

Inschrijven kan bij [email protected] of 09 381 68 74

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...