Winterpret aan de Leie, sfeervolle kerstmarkt en alternatieve kerstmarkt

Vanaf vrijdag 12 december 2014 wordt het pas echt gezellig vertoeven in Deinze, want dan wordt het Sint-Poppoplein omgetoverd tot een huis winterdorp. Drie weken lang, tot zondag 4 januari 2015 kunnen Deinzenaars er de gezelligheid opzoeken aan de drank- en eetkraampjes, kunnen de kinderen zich naar hartenlust uitleven op de winterkermis en kunnen jong en oud hun beste schaatskunsten demonstreren op de overdekte ijspiste. De traditionele kerstmarkt met animatie voor jong en oud is terug van de partij op zaterdag 13 en zondag 14 december 2014, op deze dagen vindt er ook een alternatieve kerstmarkt in de Volkskring plaats voor socio-culturele verenigingen die een sociaal doel nastreven.

Info hier – www.winterpretaandeleie.be

Winterpret Deinze

Winterpret aan de Leie
Vanaf 12 december 2014 tot 4 januari 2015 kunnen schaatsfanaten deze winter ook voor het eerst in Deinze terecht. Er zal gedurende drie weken een ijspiste geplaatst worden ter hoogte van het Sint-Poppoplein. De ijspiste van 300 m² is weliswaar overdekt om energie te sparen, maar open aan alle zijkanten, zodat het openluchtgevoel toch primeert. Het maakt niet uit of je een beginnende of ervaren schaatser bent, valide of andersvalide, jong of oud. De ijspiste staat open voor iedereen. Ook rolstoelgebruikers kunnen dus het ijs op, vergezeld van hun begeleider. Op zondagmorgen is de ijspiste speciaal open voor onze allerkleinsten. Zij kunnen dan hun eerste pasjes wagen op het ijs. Op vrijdagavond staat discoschaatsen op het programma. Schaatsers die verkleed zijn, mogen dan gratis het ijs op. De Deinse scholen kregen een mailing met het voorstel om in de week voorafgaand aan de kerstvakantie te genieten van een sportief uurtje schaatsen. Er worden tijdens deze week meer dan 700 leerlingen verwacht.

De ijspiste wordt het centrale punt van een gezellig winterdorp waar heel wat te beleven valt. Niet alleen de ijspiste, maar ook de winterkermis zal de kinderharten ongetwijfeld sneller doen slaan. Verwacht je aan sfeervolle verlichting en een vleugje muziek die jou in de juiste kerststemming zullen brengen. Wedden dat je nu al zin krijgt om die dikke winterjas aan te trekken voor een bezoek aan het winterdorp? En gelijk heb je, want geef toe, wat is er gezelliger dan op een koude winteravond lekker ingeduffeld samen met familie en vrienden te genieten van een hapje en een (warm) drankje op een leuke locatie? In het winterdorp word je bovendien regelmatig getrakteerd op een muzikale avond met optredens en deejay.

Praktische informatie
Data & openingsuren
Vrijdag 12 december 2014 t.e.m. zondag 4 januari 2015
Buiten de kerstvakantie: 14 u. – 23 u.
Tijdens de kerstvakantie: 10 u. – 23 u.
Vrijdag en zaterdag open tot 1 u.
Zaterdag en zondag open vanaf 10 u.

Prijzen
€ 5 per persoon (inclusief huur schaatsen)
Kortingen voor groepen, verenigingen, scholen, kansengroepen, rolstoelgebruikers…
op voorwaarde dat men op voorhand reserveert. Speciale groeps- en bedrijfsarrangementen zijn ook mogelijk. Info en reservaties: 070 246 170 of [email protected]

Organisatie
Winterpret aan de Leie is een organisatie van vzw Free-Time
in samenwerking met Stad Deinze, Uitbureau Gent en Gent Feest.

Hoofdpartners
Hyundai Beerlandt Deinze
Grusenmeyer Deinze
G-brand Deinze
Carrefour Market Deinze

Drank & eten
Wat smaakt er meer tijdens de koude winterperiode dan een jenever van Filliers en enkele lekkere oliebollen? Op Winterpret aan de Leie kan je genieten van heel wat verwarmende drankjes en hapjes. Aan de drankchalet kan je naast frisdranken en een smaakvol biertje ook terecht voor glühwein, koffie en warme chocomelk of een reeks bio-drankjes.
Op het Sint-Poppoplein zal je bovendien een reuzenkerstman zien staan, waar een assortiment lekkere jenevers te verkrijgen zijn. Wie honger krijgt hoeft niet meteen ver weg te lopen van het plein. Aan de verschillende eetkraampjes vind je onder meer hamburgers, wafels en oliebollen.

Kermis
Naast de kerk zijn enkele leuke en kindvriendelijke kermisattracties terug te vinden. Wie graag eens een kermisspelletje speelt zal zich al snel thuis voelen op de kermis van Winterpret aan de Leie. Voor de allerkleinsten is er een draaimolen en eendjesspel maar je vindt er ook een lambada, schietkraam en lunapark. Voor elk wat wils in het winterdorp!

Medewerkers
Winterpret aan de Leie werkt samen met lokale verenigingen. Vrijwilligers van deze verenigingen zullen meewerken op het evenement om hun clubkas te spijzen. Op die manier draagt dit evenement bij tot het socio-cultureel leven in de Stad Deinze.

Programma
Feestelijke opening – Vrijdag 12 december vanaf 18 u.
De eerste editie van Winterpret aan de Leie wordt feestelijk geopend door het stadsbestuur van Deinze en een eerste gezellige avond op het Sint-Poppoplein. Er staat bovendien een leuke verrassingsact op het programma!

Kleuterglibberen – Elke zondag van 10 u. tot 12.30 u.
Op zondagmorgen is de ijspiste speciaal open voor onze allerkleinsten. Zij kunnen dan hun eerste pasjes wagen op het ijs. Kinderen t.e.m. 6 jaar mogen gratis het ijs op!

Kindergames on Ice – Elke woensdag van 14.30 u. tot 15.30 u.
Kom je op woensdagnamiddag onder begeleiding van animatoren uitleven op het ijs. We leren het schaatsen beter onder de knie te krijgen door het spelen van enkele leuke spelletjes. Dit activiteit is bedoeld voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.

Discoschaatsen – Elke vrijdag vanaf 19 u.
Vrijdagavond zetten we het weekend stevig in met de beste muziek uit de loop der jaren. Onze dj zorgt ervoor dat iedereen de beentjes los kan schudden, zelfs op het ijs. Wanneer je verkleed komt schaatsen mag je gratis het ijs op!

After Work Après-Ski – Donderdag 18 december van 16 u. tot 20 u.
Wie op donderdagavond reeds uitkijkt naar het weekend en de vakantie kan samen met collega’s en vrienden afzakken naar het Sint-Poppoplein. Wij zetten het feest alvast op gang met aangepaste après-ski muziek.

Optreden “Belgische Tirolers” – Zaterdag 13 december
Op de tweede avond van Winterpret aan de Leie zal het niet ontbreken aan ambiance, daarvoor zorgen de Belgische Tirolers en natuurlijk de talrijk aanwezige schaatsers. Geniet van een lekkere glühwein en waan je even in de Tirolse bergen!

Aperitiefconcert “Fanfare Sinte-Cecilia Gavere” – Zondag 14 december
Wie het op zondagochtend liever wat rustiger aan doet zal dit aperitiefconcert kunnen appreciëren. Fanfare Sinte-Cecilia uit Gavere geeft speciaal voor jullie het beste van zichzelf.

Optreden “D’rauf und D’ran” – Zaterdag 20 december
François en Felix van D’rauf und D’ran brengen een sfeervolle mix van  Tirolermuziek, Alpenrock en Après-ski hits. Bij het inzetten van de kerstvakantie zal de temperatuur enkele graden stijgen!

Optreden “Kurt Burgelman” – Zaterdag 3 januari
‘Scheetse, loetse, bolleke, zoetse…’ Warm alvast de stembanden op en geniet van deze Gentse meezingers. We brengen de sfeer in Deinze nog een laatste keer naar ongekende hoogten!

Sfeervolle kerstmarkt
De traditionele kerstmarkt vindt dit jaar plaats in het centrum van Deinze op zaterdag 13 en zondag 14 december 2014. Twinkelende lichtjes, mooie decoratie en meer dan 50 verlichte kerstbomen brengen je meteen in de juiste kerststemming. Er worden twee inkompoorten geplaatst: één ter hoogte van de kerk en één op het einde van de Markt. Deze mooi versierde poorten blijven de volledige decembermaand staan. Ook de stadshal wordt passend versierd met dennenbomen en andere kerstversiering.

Op het podium onder de stadshal kan je zaterdag genieten van optredens van The Scaldish Christmas Boys (start om 16 u.), Les amies de Charles (start om 18 u.) en saxofoonensemble Saxplosion (start om 20 u.)

Op zondag kan je er terecht voor optredens van de muzikanten van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans (start om 17 u.) en de groep Soulfood onder leiding van Tom De Bie (start om 18 u.).

Kinderen kunnen op zondag tussen 14 u. en 16.30 u. een gratis ritje met de kerstkoets maken, de op- en afstapplaats wordt voorzien ter hoogte van Huis Van Thuyne. Op zaterdag en zondag deelt de kerstman cadeautjes uit voor de kinderen en zorgen doedelzakspelers Adelwijn Meirhaeghe en Richard Papens voor de nodige sfeer.

Op de kerstmarkt kan je slenteren langs 40 verschillende kerstkraampjes op zoek naar een origineel cadeau: kandelaars, engeltjes, kaarsen, juwelen, Oosterse geschenkartikelen, Tupperware, verrassingen voor onze kleinsten en nog veel meer. Je zal er ook mutsen, sjaals, warme sokken en dikke truien kunnen kopen voor de koude winterdagen.

De nodige culinaire kraampjes worden voorzien, zo vind je er o.a. pralines, wijnen, patés, mooi versierde kersttaarten, … Je kan er ook jezelf verwennen met oesters en wijn, wafels en pannenkoeken, oliebollen en natuurlijk ook glühwein, allerlei soorten bieren en Filliers, koffie of warme chocolademelk.

Redenen genoeg dus om een bezoekje te brengen aan de Deinse kerstmarkt!

De kerstmarkt is op zaterdag geopend van 14 u. tot 22 u. en op zondag van 14 u. tot 21 u.

Alternatieve kerstmarkt
Tijdens de kerstmarkt organiseert vzw De Volkskring Dekenaat Deinze in De Volkskring (Markt 73) een alternatieve kerstmarkt voor socio-culturele verenigingen die een sociaal doel nastreven. Acres of Hope, Bond Zonder Naam, Calcutta Sponsoring Aid, De Bosrank, Mondibuild en Urafiki+, Naaste in Nood, Ecassef foundation, Rechtvaardigheid en Vrede, Ziekenzorg Onze-Lieve-Vrouw Deinze, OKRA Deinze Centrum en Petegem en Rode Kruis opvangcentrum Deinze zijn er aanwezig met een standje.

Deze kerstmarkt is geopend op zaterdag 13 december 2014 van 14 u. tot 20 u. en op zondag 14 december 2014 van 14 u. tot 19 u.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...