“1 Dag niet” zet kwaadbloed bij bewoners wijk Te Reybrouck.

Van BIN Wijk Te Reybrouck kregen we onderstaande:

Openbrief aan stad Deinze.

“1 Dag niet” zet kwaadbloed bij bewoners wijk Te Reybrouck.

Wijk te Ryebrouck Is de tweede wijk in Deinze die in samen werking met de politie een BIN werking heeft uitgebouwd. Al jaren is er een zeer goede samenwerking tussen de politie en de Bin. Veel mensen investeerde in beveiliging en verlichting. En dit werpt zijn vruchten af, sporadisch nog een inbraak poging. Dus iedereen tevreden!

Op 5 en 6 december 2015 kregen we een sinterklaas geschenk van onze stad. Zonder enige vorm van overleg werden op de oude verlichting palen led verlichting geplaatst. Blijkbaar is hier geen lichtstudie gebeurt? Met als gevolg dat de openbare weg met kringen is verlicht en donkere plaatsen heeft. De voorgevels van onze huizen staan nu in het donker, als ook ons fietspad. Als toemaatje word de verlichting van 23u tot 06u nog eens gedimd.
Het veiligheidsgevoel is hier door volledig weg in onze wijk, Daar gaat meer dan 10 jaar inspanningen van de politie en onze BIN.

Mensen vragen zich af wat voor nut een actie dag zoals “1Dag niet” heeft als men onze woningen in het donker stelt. Eén van de basis principes van een veilige wijk is een goede verlichting !

Na een telefoontje van een bewoner naar de schepen van openbare werken werd er spontaan een petitie opgesteld en gevraagd om de stad te mobiliseren te zoeken naar een oplossing. In bijlage vind u ook enkele foto’s, Maar wij nodigen iedereen uit om zelf een kijkje te komen nemen. Graag hadden we dringend een oplossing gezien om het veiligheidsgevoel in onze wijk terug te opwaarderen.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...