17de #VTT Leietocht – Sportcomité Astene

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert het sportcomité Astene terug hun felgesmaakte VTT Leietocht, met vorig jaar meer dan 1430 mensen zijn ze er dit jaar terug klaar voor.

Het zachte weer zorgt voor een parcours dat hier en daar wat modderig zal liggen, maar een echt VTT’er laat zich daar niet aan kennen.

Na een rondje rondom het recreatiedomein van” De Brielmeersen” rijden ze richting Astene, waar ze de eerste off-roadstroken verwerken. Na een tussenstrook komen de Nazarethse bossen in zicht, met enkele pittige uitlopers krijgen de deelnemers van de 50km een eerste bevoorrading. Vervolgens kunnen zij via dreven en paadjes van Latem en Deurle, tussen de villa’s doorrijden naar een tweede bevoorrading in het hartje van het mooiste dorp van Oost-Vlaanderen, waar ze de deelnemers van de kortere afstanden vervoegen. Ze verlaten het dorp richting kasteel van Ooidonck, via de dreef met zijn kinderkopjes, en rijden door het domein richting Leie. Nog enkele kilometers te gaan, maar uitbollen, neen, dit is te vroeg, nog een off-road stuk en de strook langs de vaart naar Deinze is niet te onderschatten, vooral bij tegenwind.

20131226_11h20-VTT-Leietocht

Ook dit jaar kan je terug kiezen uit verschillende afstanden 25, 37 of 50km. De start is vrij tussen 8u30 en 14u. Voor de kinderen is er een ingekort parcours van 15km daarvoor kan ingeschreven worden tussen 13 en 13u30. De kids krijgen begeleiding van ervaren mountainbikers.

Datum: Vrijdag 26 december 2013
Inschrijvingen en start: 8u30 tot 14u00
Locatie start- en aankomstplaats: Burgemeester VANDEWIELESTADION, Stadionlaan 5, 9800 DEINZE.

Deelnemen kost 3 of 5 euro. Meer info hier – www.sportcomite-astene.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...