Walter Zinzen “congo tussen hoop en wanhoop”

Regelmatig organiseert de bibliotheek te Deinze lezingen op donderdagavond. De toegangsprijs (inclusief een drankje) bedraagt 2 euro in voorverkoop, 3 euro aan de deur. Reserveren is steeds wenselijk, er zijn maar 100 plaatsen.

Bibliotheek Deinze DSC_3490

Op donderdag 15 januari 2015 om 20 uur komt Walter Zinzen langs.

Het zag er veelbelovend uit: Congo kreeg voor het eerst sinds 1965 een democratisch verkozen staatshoofd, parlement en regering. De Congolezen gaven in twee verkiezingsrondes blijk van grote maturiteit. Helaas, de verkozenen hebben hun les niet geleerd. Na Mobutu maakt ook president Kabila van zijn verkiezingsoverwinning misbruik om een nieuwe dictatuur te vestigen.
Enkelen worden rijk met de exploitatie van de bodemrijkdommen, maar de grote massa blijft verweesd achter. De heropbouw van het land blijft uit en corruptie heerst. Vooral in het oosten is de bevolking nu al vijftien jaar lang het slachtoffer van de terreur uitgeoefend door milities van allerlei slag én het Congolese regeringsleger.

Toch gelooft VRT-icoon en Afrika-expert Walter Zinzen niet dat alles verloren is. Tijdens zijn lezing schuift hij de laatste grote troef naar voren: de bevolking.
In samenwerking met Damiaanactiecomité Leiestreek – Info: website Stad Deinze

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...