Deinse reuzen in de prijzen!

Op 13 december had in het VDK kantoor op de markt van Deinze de prijsuitreiking plaats van de tekenwedstrijd die werd georganiseerd naar aanleiding van de Reuzenspeelgoedinzamelactie. 9 Deinse reuzen tussen vier en 11 jaar ontvangen er een mooie prijs, geschonken door speelgoedwinkel de Speelvogel en boekhandel Letters & Co.

overhandiging prijzen RSIA 2014

Op 29 november 2014 vond de tweede editie van de Reuzenspeelgoedinzamelactie plaats. De Reuzenvrienden kijken met 20.000 stuks ingezameld speelgoed en 405 verkochte pannenkoeken erg tevreden terug op de actie. Vele kinderen deden ook mee aan de tekenwedstrijd, waaronder de kinderen die in het Rode Kruis Opvangcentrum te Astene verblijven.

Alle tekeningen zullen de komende weken worden tentoongesteld in het VDK kantoor op de markt, dat de Reuzenspeelgoedinzamelactie mee ondersteunt. Filiaalhouder Jan Van de Vijver: “VDK spaarbank neemt al decennia lang duurzaam beleid en ethische spaar- en beleggingsproducten op in haar bedrijfscultuur en in de samenwerking met klanten. Dit initiatief waarbij mensen voor elkaar in de bres springen, dragen we dan ook een zeer warm hart toe.”

Rutger De Reu, initiatiefnemer en Deins schepen van Jeugd, Cultuur en Participatie: “Van bij de start was het enthousiasme voor deze actie erg groot. Ik wil uitdrukkelijk alle Deinzenaren bedanken voor het ingezamelde speelgoed en de kinderen feliciteren met hun prachtige tekeningen. Naast de reeds genoemde sponsors wil ik ook graag Hans van Dolphin Graphics en Peter van Durv nv vermelden. Zonder hen was deze inzameling niet mogelijk geweest.”

Omwille van het succes van de actie denken De Reuzenvrienden eraan vanaf nu jaarlijks een inzamelactie te houden. Wie graag volgend jaar zijn of haar steentje wil bijdragen als vrijwilliger of sponsor kan gerust contact opnemen via [email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...