Dj uit Deinze maakt muzikale retro zoekertjessite retroscout.be

Philippe Wattyn uit Bachte-Maria-Leerne lanceert de nieuwe gratis zoekertjessite Retroscout.be. Philippe, ook gekend als Dj Phil Watts, is tevens webdesigner en ontwierp de site voor gelijkgestemde zielen… Juist ja, de muziekliefhebbers pur sang!

Dj uit Deinze maakt muzikale retro zoekertjessite retroscout.be

Wat omvat Retroscout.be concreet?
Philippe: Retroscout.be is een gratis zoekertjessite waar mensen hun oudere muziekdragers zoals oa vinyl, cd’s, cassettes enz… kunnen verkopen, gratis aanbieden of er zelfs naar op zoek kunnen gaan. Ook oudere apparatuur zoals bvb een cassette-deck of een bandopnemer en eveneens muziekinstrumenten komen in aanmerking. We onderscheiden drie groepen: de verkopers, de gratis aanbieders en de zoekers 😉

Wie kan daar zaken op plaatsen?
Philippe: Iedereen kan zijn spullen plaatsen op de site, als het maar retro is en met muziek te maken heeft! Alle advertenties worden dus echt wel streng gecontroleerd alvorens ze worden gepubliceerd. Een Ipod komt er bvb niet in, een walkman of een oude elektrische gitaar dan weer wel 🙂 Dat is de retro die we bedoelen!

Verklaar de naam?
Philippe: Iedereen kent wel de bekende tweedehandswagen site autoscout24.be. Net zoals we daar op zoek kunnen gaan naar een wagen zal Retroscout.be zich specialiseren in retromuziek, apparatuur en instrumenten.

Cru vertaald is een scout een padvinder, die net als woudlopers, luchtverkenners en zeelieden zijn weg moet kunnen vinden in alle omstandigheden. Retroscout toont je de weg naar alles wat ‘muzikale’ retro is. Een grammofoon van 100 jaar geleden bvb of een LP of single van Fats Domino uit de jaren 50, zulke dingen zal je alleen bij ons vinden.

Vanwaar dit initiatief? Bestaan er al zo’n concrete websites? Is daar vraag naar in jouw kringen?
Philippe: Zelf heb ik na een dj-carrière van meer dan 30 jaar een immense platen- en cd collectie opgebouwd waarvan ik de dubbels mettertijd zou willen gaan verkopen.

Dat kan natuurlijk ook via de gekende zoekertjessites zoals Kapaza.be of 2dehands.be maar persoonlijk vind ik dat je daar het bos door de bomen niet meer ziet tussen de porseleinen beeldjes en kristallen vazen (lol).
Toen rees het idee bij mij om een dergelijke gespecialiseerde site op poten te zetten, naar mijn weten zullen we eerste zijn in België en Nederland. (er komt ook een retroscout.nl jawel)

Het leek me een leuk idee om als muziekliefhebber te specialiseren in alleen maar muzikale items. Het is ook de bedoeling om binnenkort een blog te integreren in de site waar gelijkgestemde muzikale zielen elkaar kunnen treffen. In de wandelgangen hier hoor ik alleen maar super enthousiaste reacties, vinyl en zeker de retrohouse daarop geperst is zéér gegeerd dezer dagen. Dansfuiven in dat genre zijn tegenwoordig zeer hot en als je op zo’n dansgebeuren kan uitpakken met de originele platen ben je wel een soort van god voor de liefhebbers. Maar we gaan niet enkel voor dance, werkelijk alle muziekstijlen en genres komen aan bod bij ons. De meeste mensen zullen niet geloven dat er zoveel stijlen bestaan…

Wanneer online?
Philippe: We zijn sinds gisteren online! Een ware verademing na bijna een jaar, samen met collega Ciprian, te hebben gewerkt aan het project.
Dus ik zou zeggen, haal je grammofoonplaten of die Stradivarius op zolder van onder het stof en zet ze te koop op Retroscout.be!

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...