Europees goud voor The Handles in Oostenrijk

Europees goud voor The Handles in OostenrijkHet laatste luik in het minidemo parcours van Team blow lag in Graz, Oostenrijk. Daar mochten The Handles door hun gouden medaille van vorig seizoen deelnemen aan de eerste Europese editie. De dubbele gouden medaille van vorige week op het Belgisch kampioenschap gaf hen veel vertrouwen en dus trokken Hanne Van Looveren, Flore Van Maldeghem, Jodi Devolder, Henri Boon, Jef Vandecasteele en Lowie Bouvijn met ambitie naar Oostenrijk.

Ook daar beoordeelde een dubbel pannel van juryleden alle uitvoeringen. Een gediplomeerd pannel en een pannel met ropeskipping leken.
De wedstrijd werd gesprongen in een mooi, klein theater in Graz waar de sfeer er onmiddellijk goed in zat. De 19 teams uit België, Nederland, Hongarije, Denemarken, Slovakije, Tsjechië en Zweden hadden elk hun stijl in hun oefening gestoken waardoor het een aangename en gevarieerde wedstrijd werd.

Geen volledig foutloze uitvoering van onze Handles deze keer, maar als perfectie de lat is dan scoor je nog steeds goed met een paar haperingen. De gediplomeerde juryleden konden de technische aspecten en choreografie wel smaken en beloonden hun demo meer dan verdiend met de gouden medaille. Na Belgisch goud dus ook het allerhoogste op Europees niveau.
De leken jury bestrafte de foutjes iets meer en plaatse hen op een vierde plaats.

Met goud rond de nek terugkeren betekent een meer dan geslaagde campagne. De lange rit en het korte verblijf waren hierdoor meer dan de moeite waard en een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van RSC The Handles.
Op naar het volgende. They can handle it!

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...