Matchverslag volleybal Sferos Deinze A tegen Evo Ename B

Afgelopen zaterdag nam volleybalclub Sferos Deinze het op tegen de 10e in de stand, Evo D’hondt Ename B. Een hapklare brok zou je denken, gezien Sferos momenteel 5e staat, maar dat gedacht werd al snel van tafel geveegd na de 1-2 winst van de bezoekers in de reservematch.
In de eerste set werd snel duidelijk waarom de thuisploeg boven de bezoekende ploeg staat in de stand. De receptie van de bezoekers werd in de eerste set op de proef gesteld door sterk opslagspel van de thuisploeg, alsook het defensieve spelletje van de enamenaars. Set 1 eindigde met 25-18.

Sferos A Deinze

Met set 1 op zak hadden de deinzenaars behoorlijk wat vertrouwen getankt om ook die 2e set binnen te slepen. Al ging dit niet vanzelf, ondanks een degelijk receptiespel van de thuisploeg bleven de aanvallers moeite hebben met rechstreeks te scoren. Mede dankzij de hoge foutenlast van de tegenstanders haalde de thuisploeg deze set binnen met 25-20.

2 sets binnen, nog 1 te gaan. De mentale weerbaarheid van Evo werd hier wat op de proef gesteld, maar ondanks het verlies van vorige 2 sets gaven de bezoekers zich nog niet gewonnen. De opslagdruk van de tegenstanders verhoogde, en de recepties van de thuisploeg volgden niet. Met al gevolg dat de thuisploeg ook in de aanval meer in de fout ging. Het is geen geheim dat de 3e, en mogelijk laatste, set een mentale strijd is. In deze strijd trekten de bezoekers aan het langste eind, en wonnen ze deze met 22-25.

Na setverlies in de 3e set waren de A heren van Sferos erop gebrand om van de 4e set ook de laatste set te maken. Met volle moed begonnen de mannen aan de strijd, de recepties werden terug verzorgd waardoor ook de aanval degelijk kon worden aangespeeld. Een goed verdelende Thomas Van Havermaet vond de goede balans tussen de hoekspelers, middenspelers en opposite waardoor het voor de bezoekers moeilijker spelen werd, al waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Eens beide ploegen de kaap van 20 punten overschrijdden was de spanning te snijden in de Palaestra, met een gemiste matchbal van middenman Elie Meulenbergs tot gevolg.
Uiteindelijk kon de thuisploeg als eerste de 25 punten halen, en zo een einde maken aan de match. Na heel wat tumult werd de score vastgelegd op 25-23, de 3-1 winst voor was binnen voor de mannen van Sferos Deinze.