Christine Stroobandt uit Deinze opnieuw verkozen tot provinciaal voorzitter Groen

Christine StroobrandtChristine Stroobandt (41) uit Deinze werd op een provinciale ledenvergadering zaterdag in Gent opnieuw verkozen tot voorzitter van Groen Oost-Vlaanderen. De leden smaakten vooral haar organisatorische en communicatieve talent. Ze zal de komende vier jaar het partijbestuur leiden, samen met secretaris Filip Cnudde (51) uit Sint-Martens-Latem en penningmeester Koenraad De Vijlder (48) uit Gent.

Stroobandt is lerares Nederland-Engels, vakbondsafgevaardigde en lid van de bibliotheekcommissie en heel wat andere verenigingen. Ze bleek eerder al een stemmentrekker bij lokale, provinciale en federale verkiezingen en werd in 2013 al verkozen tot provinciaal voorzitter. Zij moet Groen Oost-Vlaanderen nu organisatorisch leiden en naar de volgende verkiezingen loodsen.

Christine Stroobandt: “Na de verkiezingen van vorig jaar is onze partij vernieuwd en versterkt. Er is een nieuw nationaal voorzittersduo en de statuten zijn gewijzigd, met nog meer aandacht voor diversiteit en duidelijkheid in onze structuren. Naast het lokale niveau, zullen nu ook de regio’s een grote rol spelen in het politieke landschap. Voor Oost-Vlaanderen zullen de meeste inhoudelijke discussies zich afspelen in de vier grote regio’s. De provincie heeft eerder een organisatorische en financiële verantwoordelijkheid.”

Secretaris Filip Cnudde, ambtenaar, is een relatieve nieuwkomer op het politieke toneel. Hij kreeg de Groen-microbe te pakken tijdens de voorbije campagne en wil zich nu engageren binnen de partijstructuren. Koenraad De Vijlder, die werkt bij een grootbank, nam al eerder de financiën van de provincie onder zijn vleugels. Op de ledenvergadering werd ook nog een bijkomend Oost-Vlaams lid verkozen voor het nationaal partijbestuur en 18 leden voor de politieke raad, zowat het parlement van de partij.

Tijdens de Oost-Vlaamse nieuwjaarsreceptie na de vergadering, dankte Stroobandt alle aanwezigen en kandidaten en drukte ze haar bewondering uit voor de grote sociale en groene bewogenheid van zoveel mensen. “We zitten al in veel gemeenteraden en soms zelfs al in de meerderheid, en ook op Vlaams en federaal niveau voeren we constructief oppositie en blijven we ijveren voor een solidaire en gezonde maatschappij.”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...