Persistence Tour Deinze. Zwarte kleren, kleurige huid.

Voor de liefhebbers van hardcoremuziek kwam de Persistence Tour met een sterk programma naar Deinze. Onze Brielpoort was het decor voor de veteranen van Rykers, de mannen en de vrouw van Walls of Jericho, de melodische politiek van Ignite en de de Godfathers van de hardcore, Sick Of It All. Het voorprogramma werd verzorgd door het jong geweld van onder andere Broken Teeth en Turnstile.

Persistence Tour Deinze

Toen de eerste Persistence Tour (toen nog Eastpak Resistance Tour) voor het eerst het Europese continent aandeed, was de locatie de Ancienne Belgique. Via tussenstops in onder andere De Mast in Torhout kwam het hardcoregezelschap in 2010 toe in de Brielpoort in Deinze waar de grootste namen uit het wereldje hun Europese tournee traditioneel afsluiten. Het gebeurt niet vaak dat een dergelijk evenement op Deins grondgebied plaatsvindt waardoor het toch even schrikken was van de vaak in het zwart gehulde muziekfans. Een groot deel van het aanwezige publiek had op de ontblote armen, benen en zelfs halzen meerdere tatoeages staan. Verder was het opvallend dat er constant een lange rij stond aan het hamburgerkraam, terwijl vegetarisme vroeger hoog in het vaandel werd gedragen in de hardcore scene.

Broken Teeth, All For Nothing en Turnstile kweten zich puik van hun taak als jongere bands in het voorprogramma zodat het publiek perfect opgewarmd was voor de Duitse oudjes van Rykers. Deze staan er na een lange stop opnieuw en konden hun fans verblijden met vooral ouder werk. Daarna was het aan een Amerikaans drieluik beginnend met Walls of Jericho. Hun op metal geïnspireerde hardcore kwam niet helemaal goed uit de startblokken hoewel de zangeres, die naar verluidt 300 kg kan opheffen, de longen uit haar lijf schreeuwde. Nummers als “All hail the dead”, “Fuck the American Dream” en “Revival never goes out of Style” werden nochtans vol overgave meegebruld. Daarna was het aan Ignite dat vooral gekend staat voor de gouden stem van zanger Zoli. Hij haalt noten waar vele sopraanzangeressen enkel van kunnen dromen en spreidde dit tentoon in songs van hoofdzakelijk hun twee laatste cd’s met als hoogtepunten “Live for better days”, “Let it Burn”, “Veteran” en “Your judgment day”. Om het hele gebeuren waardig af te sluiten kwam Sick Of It All nadien met heel veel energie en enthousiasme het podium opgestormd. Het is ongelofelijk hoe deze veertigers nog altijd staan rond de springen als jonge konijnen. Hun set bestaat steevast uit een mooie mix van klassiekers van de vorige eeuw en nieuwer werk. Nummer als “Scratch the surface”, “Good lookin’ out”, “World full of hate” en “Us vs. Them” maakten de aanwezige fans duidelijk meer dan gelukkig. Vermoedelijk ging iedereen voldaan terug naar huis, of dat nu in België, Frankrijk of Duitsland was, met plannen om volgende jaar terug naar Deinze af te zakken.

Bekijk ons uitgebreid fotoalbum op Facebook
Met dank aan Louis Bruyneel voor de fotoreportage – www.behance.net/louisbruyneel
Tekst: Pieter maes

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...