Nieuwjaarsreceptie Torenbuurt alweer groot succes

Na een eerste nieuwjaarsbijeenkomst vorig jaar , was het uitkijken naar de afspraak vorige zondag 25 januari 2015, op het binnenplein van het Torenpark… en opnieuw kwamen meer  dan 200 inwoners van de Torenbuurt elkaar een warm, gezond en gelukkig nieuw jaar wensen…

Ieder die leeft en woont in de ‘schaduw’ van de watertoren (Torenstraat, Torenpark, Watertorenstraat, deel Molenstraat, Machelenbinnenweg en Kortrijksesteenweg) werd ontvangen met een gratis glas cava  en hapjes  en kon genieten van achtergrondmuziek door een familiaal buurtensemble ,onder leiding van Noel De Ketelaere. Er werd zelfs een eigen ‘Torenbuurtlied’ gecomponeerd, dat door allen werd meegezongen!

Een grote schare medewerkers zorgden ervoor dat alles in goede banen verliep…een dertigtal vrijwilligers waren al voor dag en dauw aan het werk om alles klaar te zetten, en zorgden nadien ook voor de opkuis.. Zij werden beloond door de weergoden met alweer een schitterende januarimiddag…

Aan creativiteit in de buurt geen gebrek…. Dit bewees Albert Van Poucke, die enkele beeldhouwwerkjes schonk om onder de aanwezigen te verloten..

Alsof het zo gepland was, verschenen in de loop van vorige week ook eindelijk de langverwachte BIN borden in de wijk, zodat het BIN netwerk, dat eigenlijk al operationeel was sinds oktober 2014, ook een ‘gezicht’ kreeg, en tastbaar werd voor de buren. Politiecommissaris Lannoo en hoofdinspecteur Rogiest waren blij met deze borden, waarmee officieel het BIN netwerk in groot Deinze alweer is uitgebreid!

Alleen maar tevreden gezichten dus op deze nieuwjaarsbijeenkomst , en dankbetuigingen aan alle medewerkers, om dit alles alweer in goede banen te hebben geleid..

Nadat er ten slotte nog wat reclame werd gemaakt voor de wekelijkse ‘start-to-run’ bijeenkomsten en een oproep werd gelanceerd voor de facebookgroep van de torenbuurt, is het alweer met spanning uitkijken naar een volgende activiteit in de zomer!

De Torenbuurt heeft zelfs haar eigen ‘Torenkrant’, die periodiek verdeeld worden onder alle bewoners, en die hen op de hoogte houdt van wat reilt en zeilt in deze buurt…dat deze sympathieke Torenbuurt bruist en leeft, daar twijfelt niemand nog aan!

“Een dikke proficiat, en doe vooral zo verder”, was dan ook de meest gehoorde commentaar nadien… en dat doet ten slotte ook nog altijd deugd!

Tekst: Steven Adams – Foto: Evelyn Coppenolle

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...