AC Deinze klaar voor PK veldlopen

Zaterdag aanstaande 31 januari is het zover! Dan staat AC Deinze in voor de organisatie van de Provinciale Kampioenschappen Veldlopen op het vertrouwde parcours in het recreatiedomein Brielmeersen. De uitgelezen kans voor de crossers van AC Deinze om uit te pakken met een knalprestatie. En dat ze toch mogen hopen op enkele podia mag blijken uit een kort overzicht van het veldloopseizoen tot nog toe.

AC DEINZE KLAAR VOOR PK VELDLOPEN

Bij de jongste benjamins jongens is het vooral uitkijken naar Matteo Vercruysse, die in Aalter met de zege ging lopen en ook in Deinze, Oudenaarde en Ieper in de top-5 eindigde. Bij de benjamins geboren in 2006 is de concurrentie altijd gewaarschuwd als de rood-witte garde van AC Deinze aan de start verschijnt. Lowie De Bruyker is in deze categorie steevast vooraan in de uitslag te vinden en is met winst in Zwijnaarde, Oudenaarde, Rieme en Zottegem voorlopig leider in de zegestand. Ook  Senne Claeys – met o.a. winst in Stekene – is zaterdag podiumrijp. Bij de meisjes kijken we uit naar de prestaties van Jana De Wilde (°2007) en Ashley Dooms (°2006), die ook al regelmatig bij de eerste vijf werden afgevlagd.

Bij de miniemen meisjes richt AC Deinze hun aandacht vooral op Merel Campe (°2003), die in Zele net naast de zege pakte, en op Anne-Sofie Dooms (°2002), die blikvanger was in Oudenaarde (4) en Ieper (2). Bij de jongens is Gerben De Paermentier hier hun troef. Op uitzondering van Oudenaarde, waar Gerben met de vierde plaats moest vrede namen, was hij altijd goed voor het ereschavotje met zeges in Zwijnaarde en Rieme als uitschieters. Met Pieter Van Hoecke, Ferre De Groote en Milan Van De Walle heeft AC Deinze ook bij de oudste groep miniemen kereltjes aan de start die reeds meermaals vooraan op het uitslagenblad te vinden waren.

Brent De Clercq is de hoop op eremetaal bij de cadetten. ‘De kleine van Ruiselede’ weet zich constant vooraan te handhaven en kon in Rieme en Maldegem als derde ook de fotografen toelachen. Sterk op dreef de laatste weken is Alien Van Parys (scholieren meisjes). In Zottegem reeds goed voor de vierde plaats en bingo in de modderpoel van Schellebelle. We duimen voor de bevestiging van deze prestaties.

Bij de dames juniores mochten zowel Ellen Beddeleem (Stekene) als Céline Van Rysseghem (Zottegem) dit seizoen reeds de bloemen in ontvangst nemen. Dromen van het podium is in deze categorie dus beslist niet uit den boze. Hetzelfde geldt voor Nicole Buytaert, bij de masters dames o.a. primus in Mol en in Deinze. Parcourskennis is voor Nicole een bijkomend voordeel. Bij de dames seniores kunnen Anneleen Van de Riviere (derde in Aalter) en Ine De Stoop misschien voor een stunt zorgen.

Wouter De Vulder is dit seizoen bij de seniors heren hun sterkste vertegenwoordiger, en dat zal zaterdag wellicht niet anders zijn, al zal de top-10 vermoedelijk toch te hoog gegrepen zijn. Aan Wouter om het tegendeel te bewijzen. Bij de masters mannen zal Marc Bultinck voor het eerst dit seizoen na lange kwetsuur weer de spikes aanbinden. We verwachten dus een bitsige strijd om de titel ‘beste Deinzenaar’, maar die zal wellicht niet vooraan in het wedstrijdgebeuren verlopen.

Tot zover de prognoses gebaseerd op de resultaten van de eerste helft van het veldloopseizoen. Maar we weten dat onze atleten zaterdag massaal aan de start zullen verschijnen en we hopen stiekem dat één of meerderen onder hen voor dé verrassing van de dag zal zorgen. Al was het maar om te bewijzen dat voorbeschouwingen niet altijd juist zijn.

Aan alle atleten VEEL SUCCES!!!!

Info: AC Deinze

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...