Schooltoneel De Golf vzw Leiepoort en campus Sint-Hendrik

UITGESTELD

Herinner jij je nog die zinderende voorstellingen van Romeo en Julia? Welaan, vier jaar na die succesproductie maken een twintigtal leerlingen uit de tweede en derde graad van vzw Leiepoort, campus Sint-Hendrik zich opnieuw op om onverschrokken voor het voetlicht te treden.

Met “De golf” kiest regisseur Eline Goetgeluk voor een maatschappijkritisch stuk dat gebaseerd is op een waar gebeurd experiment in de VS. Hierbij probeert een leraar geschiedenis aan zijn leerlingen duidelijk te maken hoe het mogelijk was dat Hitler in de aanloop naar de tweede wereldoorlog zo’n grote aanhang kon verwerven in Duitsland.

schooltoneel De Golf Deinze

Auteur Ron Jones laat in zijn aangrijpend verhaal een steeds weerkerende vraag opborrelen: kan een mens zich blijven verzetten tegen de druk van de groep? Het wordt met andere woorden een indringende zoektocht naar de menselijke aard, een zoektocht naar de kracht van de groep maar bovenal een zoektocht naar de eigen identiteit…on verwerven in Duitsland.

Auteur Ron Jones laat in zijn aangrijpend verhaal een steeds weerkerende vraag opborrelen: kan een mens zich blijven verzetten tegen de druk van de groep? Het wordt met andere woorden een indringende zoektocht naar de menselijke aard, een zoektocht naar de kracht van de groep maar bovenal een zoektocht naar de eigen identiteit…

Om dit toneelspel ten volle tot zijn recht te laten komen, wordt de capaciteit van de studiezaal bij iedere opvoering begrensd. Reserveren is bijgevolg noodzakelijk. Leerlingen krijgen in de eerste lesweek na Nieuwjaar kaarten aangeboden. Oud-leerlingen en sympathisanten kunnen echter al vanaf nu tickets aanvragen bij [email protected] Een ticket kost 8 euro, studenten betalen slechts 5 euro. Zorg dat je erbij bent!

Zesdejaarsleerling Laura Vander Mijnsbrugge speelt Chris, de vrouw van geschiedenisleraar Frank De Belder (Joppe De Campeneere). “We zijn een alternatief koppel, helemaal geen strenge leerkrachten. We hebben een goede relatie, tot het experiment steeds meer uit de hand loopt en de boel escaleert. Het is een mooie rol, en super tof om te spelen. Het klikt ook goed met Joppe, die ik al lang ken. Ik doe al van kleins af aan dictie, toneel en drama en studeer dit jaar af. Meespelen in dit schooltoneel is een mooie ervaring voor later. Aan mijn kinderen zal ik dan nostalgisch kunnen zeggen als we foto’s en filmpjes bekijken: “Kijk, dat is jullie moeder!”

toneelschool De Golf Deinze

Ook voor Lotte Moortgat is het een onvergetelijke ervaring. “Ik heb nog weinig toneelervaring, maar het is altijd een grote droom van mij geweest en dit is een uitgelezen kans! Ik vind het bijzonder fijn dat we zelf ook een inbreng hebben in het stuk. Onze regisseur luistert steeds naar onze suggesties.”

Auteur Ron Jones laat in zijn aangrijpend verhaal een steeds weerkerende vraag opborrelen: kan een mens zich blijven verzetten tegen de druk van de groep? Het wordt met andere woorden een indringende zoektocht naar de menselijke aard, een zoektocht naar de kracht van de groep maar bovenal een zoektocht naar de eigen identiteit…

Om het toneelspel ten volle tot zijn recht te laten komen, wordt de capaciteit van de toneelzaal bij iedere opvoering begrensd. Reserveren is bijgevolg noodzakelijk. Tickets zijn te verkrijgen bij leerlingen en leerkrachten en via het telefoonnummer 09/386.13.76 van de school. Een ticket kost 8 euro, studenten betalen slechts 5 euro. Zorg dat je erbij bent!Om dit toneelspel ten volle tot zijn recht te laten komen, wordt de capaciteit van de studiezaal bij iedere opvoering begrensd. Reserveren is bijgevolg noodzakelijk. Leerlingen krijgen in de eerste lesweek na Nieuwjaar kaarten aangeboden. Oud-leerlingen en sympathisanten kunnen echter al vanaf nu tickets aanvragen bij [email protected] Een ticket kost 8 euro, studenten betalen slechts 5 euro. Zorg dat je erbij bent!

Voorstellingen op vrijdag 6 februari (20 uur), zaterdag 7 februari (20 uur) en zondag 8 februari (18 uur).

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...