10é seizoen WTC WALTER GODEFROOT start op 01/03 met 4 groepen!

Wielertoeristenclub WALTER GODEFROOT staat voor een jubileumjaar. Straks wordt het 10e seizoen aangevat en dat willen ze niet onopgemerkt laten voorbijgaan. Op zondag 1 februari hebben ze het jubileumjaar geopend met een NIEUWJAARSHAPPENING in de sinds kort vernieuwde zaak van FIETSEN GODEFROOT. Hierop werd de nieuwe kledij voorgesteld en uitgedeeld onder de zowat 150 actieve leden. Voortaan zullen de GODEFROOTJES de rode kleur ruilen voor een meer hedendaags zwart tenue met een vleugje fel blauw. Heel wat minder gekleurd dan in het verleden, maar ZWART en sober is nu eenmaal het modebeeld in het moderne wielrennen.

Groepsfoto WTC WALTER GODEFROOT

Nieuw dit seizoen is ook de oprichting van een C-groep, waardoor in totaal nu vier verschillende groepen op pad zullen gaan op zondagvoormiddag. Naast de “elitegroep”, de A-rijders, en het toch betere fietswerk van de B-rijders werd nu ook gedacht aan de iets minder snel rijdende wielertoeristen.

De C-groep is in het leven geroepen op vraag van een aantal leden die het wat rustiger aan willen doen. Deze doelgroep zal rondrijden met een gemiddelde snelheid van om en bij de 26 à 28 km/u. De ouderdomsdeken van de club, Joris De Witte, wil zich in dienst van de club graag voor die C-kar spannen en hoopt een redelijke groep rijders samen te brengen, waarbij de snelheid minder belangrijk is, maar het fietsplezier des te groter. We hopen hiermee ALLE wielertoeristen te bereiken. Dus ook deze die alleen op zondag eens hun tweewieler van stal halen.

Na C komt D en onder die benaming komen de Dames ook dit jaar weer apart aan de start. Met de nieuwe – zwarte – kledij kunnen deze misschien als “black beauty’s” bestempeld worden. Nieuwe kleuren, nieuw elan, ook zij zetten jaar na jaar een stapje hogerop en gaan geen (klim)uitdagingen meer uit de weg.

In de loop van 2015 zijn een aantal activiteiten gepland. Om hun jubileumjaar kracht bij te zetten wordt er op zowat alle vlakken een fietsuitstap georganiseerd. De betere rijders gaan van 2 tot 7 juni dit jaar weer  op “KLIMSTAGE” en zullen tussen Genève en Nice zowat 650 km afleggen met dagelijks heel wat hoogtemeters. De thuisblijvers kunnen deelnemen aan een FIETSWEEKEND in de ARDENNEN van 29 tot 31 mei met onder andere deelname aan de “La Chouffe Classic” in Houffalize. Ook de dames willen hun tienjarig bestaan vieren met een sportief WEEKENDJE. Zij zullen van 1 tot 3 mei de streek rond Bouillon leren kennen en verkennen, zowel op als naast de fiets…

Op 15 augustus maakt WTC Walter Godefroot weer afspraak voor de jaarlijkse FAMILIEFIETSTOCHT, met alle clubleden samen, en ieder jaar brengt die happening meer dan 100 actieve fietsers op de been. Hopelijk zitten de weergoden voor één keer mee, want in het verleden zijn ze die dag nog niet veel gespaard gebleven van nattigheid.

Dit laatste kan ook gezegd worden van hun mountainbike organisatie, de welbekende “VTT WALTER GODEFROOT”, die dit jaar zal doorgaan op zaterdag 14 november. Bij droog weer moet deze organisatie altijd meer dan 1000 fanatiekelingen op de been brengen. En dat betekent dan ook meteen een flinke financiële injectie. Koken kost namelijk geld! Gelukkig heeft de club altijd kunnen terugvallen op een aantal vaste sponsors als ‘Govan’ en ‘Marc De Volder’. Met de nieuwe uitrusting kwam dit jaar een nieuwe sponsor op de proppen, waardoor de financiële toekomst op dat gebied meteen verzekerd is. Naast de naam van “Fietsen Godefroot” prijkt voortaan ook de naam van “Sanitair Wollecamp” op de nieuwe outfit.

Ondertussen trekken de fervente wielertoeristen van WTC WALTER GODEFROOT zich stilaan op gang op zondagvoormiddag. De officiële start van het seizoen gebeurt op zondag 1 maart vanuit hun nog steeds vaste uitvalsbasis van ‘Vakantiecentrum DE CEDER’. We zijn benieuwd of ze hun ambitie om met vier groepen (A, B, C en D-rijders) op weg te gaan hard zullen kunnen maken en op die manier weer meer dan 100 actieve fietsers een zondagse sportactiviteit aanbieden.

Nieuwkomers uiteraard altijd welkom. Info i.v.m. de club is terug te vinden op de website
www.wtcwaltergodefroot.be of in te winnen bij Willy Goeteyn, Casselrijlaan 22, 9800 Deinze-Astene ([email protected] – 0476/789.880).

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...