Aanplanting geboortebos in het Stadsbos van Deinze

Vandaag zorgden verschillende partners (het Agentschap voor Natuur en Bos, de stad Deinze, Natuurpunt Deinze Plus en Samenwerkingsverband Stadsbos Deinze) ervoor om het stadsbos Deinze verder uit te bouwen aan de rand van de stad.

Geboortebos Deinze

Er werd een geboortebos aangeplant voor alle Deinse kindjes geboren in 2011, 2012, 2013 en 2014. De ouders kregen hiervoor enkele weken geleden een persoonlijke uitnodiging. Bij de plantactie werden de ouders en kinderen begeleid door de boswachter, de groenarbeiders en de vrijwilligers van Natuurpunt Deinze Plus.

1200 uitnodigingen werden verzonden naar alle kinderen die geboren werden tussen 2011 en 2014. Geschat werd dat er een 700 kindjes een boom kwamen planten. Voor de allerkleinsten was dit een leuk moment, al was voor sommige de busrit toch iets plezanter dan een boom te planten.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...