De muziekkeuze van … Matthias Neirynck

We vroegen aan enkele bekende politieke gezichten in Deinze, naar hun muzikale passie en vroegen een top 10 van nummers die het meeste indruk op hen maakten. Matthias Neirynck was de eerste om te reageren op onze vraag. Hij is gemeenteraadslid en fractieleider voor N-VA in de gemeenteraad van Deinze en is de eerste die onze nieuwe rubriek mag openen “De muziekkeuze van…”

Matthias Neirynck

We citeren: “Op vlak van muziek ben ik een echte duizendpoot, ik luister naar verschillende genres en probeer regelmatig ook een optreden mee te pikken. Een top tien opstellen voor mij is dan ook echt niet eenvoudig, maar ik heb vooral vanuit emotie gekozen, iets wat muziek bij mij sterk oproept, in verschillende vormen.”

  1. Tool – Schism (niet gevonden op Spotify): Tool is mijn favoriete band, zonder twijfel. Ik luister al meer dan tien jaar naar deze muziek. Het is technisch zeer moeilijke muziek en ook in de teksten kan je veel symboliek terugvinden. De videoclips zijn vaak een ontwerp van de gitarist van de Band (Adam Jones) en zijn grafische meesterwerkjes. Dansen op deze muziek is ook een opgave, wie een demonstratie wil nodig ik uit op de Kermis van Vinkt! Daarom ook dat dit nummer voor mij zo belangrijk is, het is in Vinkt dat ik de muziek heb leren kennen en het is in Vinkt dat ik het meeste ervan geniet.
  2. Kings of Leon – Be somebody: mijn lijflied. Gaat over hoe je iemand moet worden, je kans moet grijpen en proberen niet het slechte pad op te gaan. Kings of Leon heb ik ook al twee keer live gezien, jammer genoeg hebben ze dit nummer (nog) niet gespeeld. Als ik vertrouwen zoek, vind ik het in dit nummer!
  3. Pearl Jam – Alive: de intro van dit nummer doet me volledig uit de bol gaan. De coverband waar mijn broer bij zingt, speelt dit nummer en dan is voor mij het kot te klein! Volledige expressie van emotie, beter kan ik dit nummer niet omschrijven!
  4. Gorky – Mia: de betreurde Luc De Vos was ook voor mij een groot voorbeeld. Toen ik zelf gitaar leerde spelen was dit een van de eerste nummers die ik echt wou kunnen spelen. Gorky (of Gorki) staat bekend om veel nummers met een diepere betekenis, maar Mia is veruit het bekendste. De Vos slaagt er in veel nummers in om enorm veel symboliek op te wekken, daar kan ik echt van genieten!
  5. Underworld – Born Slippy: een dancenummer dat voor mij echt opnieuw om pure expressie gaat. Underworld heb ik afgelopen jaar nog live gezien op I Love Techno en het was echt een schitterend optreden. Je kan op dit nummer moeilijk blijven stilzitten. Dit nummer is overigens ook de soundtrack van ‘Trainspotting’.
  6. Deep Purple – Child in Time. Een van de lievelingsnummers van mijn vader. Hij stierf toen ik 13 jaar was maar in mijn gedachten ben ik bij hem. Een van de voornaamste redenen waarom ik ooit in de politiek ben gestapt, is uit respect voor mijn vader.
  7. Limp Bizkit – Hold On: Een nummer op de eerste CD die ik ooit kocht. In eerste middelbaar was Limp Bizkit een rage bij jongeren. Ik kocht dan ook hun CD en heb die echt grijsgedraaid. Een van de nummers daarop was Hold On, een heel teder nummer op een vrij harde plaat. Als ik terugdenk aan mijn eerste jaren in het middelbaar, leg ik die plaat op.
  8. Chase and Status – Take me away (niet gevonden op Spotify): het lievelingsnummer van Gwijde Provijn, een vriend die een paar jaar geleden is omgekomen in een verkeersongeval. Hij was een echte sfeermaker en tot op vandaag blijven we hem hard missen in Vinkt.
  9. Metallica – One: Een echte klassieker van formaat. Metallica heb ik al twee keer live aan het werk gezien en hun muziek kan me blijven bekoren. Vooral als je de videoclip bekijkt krijg je rillingen. De videoclip bestaat voor het grootste deel uit fragmenten uit de film “Johnny Got His Gun”, een film over de Groote Oorlog waarin een soldaat beide armen en benen verliest en hulpeloos verder moet. Het blijft een hedendaagse aanklacht tegen oorlog en geweld.
  10. Laurent Garnier – The man with the red face: een dancenummer als opener! Ideaal om een weekend goed in te zetten. De heerlijke saxofoon maakt het voor mij helemaal af.

Twee van de gekozen nummers vonden we niet terug op Spotify.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...