De Speelvogel verhuist van de Markt naar Driespoort Shopping Deinze en zet Deinze Speelgoedstad terug op de kaart

De Markt was voor de Speelvogel – dè winkel voor houten, verantwoord en leuk speelgoed- een ideale locatie om te verankeren in stad Deinze en om een sterke identiteit in de regio op te bouwen, maar het pand werd te klein om te voldoen aan de groei. De Speelvogel mag zich intussen een ‘sterk’ merk noemen. Het klantenbestand reikt ook tot ver buiten Deinze en dat willen zaakvoerder – Peter Vannerom en Myriam Mynsberge – verder uitbouwen in Driespoort Shopping Deinze.

De Speelvogel DriespoortZaakvoerders Peter Vannerom en Myriam Mynsberge van de Speelvogel en Hendrik De Keukeleire, projectontwikkelaar NV De Kortrijkse Toren.

Deinze biedt startersmogelijkheden en nieuwe opportuniteiten
Volgens zaakvoerder Peter Vannerom is het nu het juiste moment om de stap te zetten naar een groter pand op een strategische ligging. De keuze om in Deinze te blijven met de hoofdwinkel (2de winkel in Aalst) stond vast, gezien sterke geografische ligging en de koopkracht.

Peter: ‘De Speelvogel heeft dringend nood aan meer ruimte om aan de vraag van onze klanten te voldoen. Verantwoord houten speelgoed heeft ruimte nodig om goed tot zijn recht te komen. Daarbij komt dat we alle bedrijvigheid – ook de logistiek voor e-commerce – op één locatie willen. Aankopen via internet zit in de lift en vormt voor ons een perfecte aanvulling op onze fysieke handelszaken. Met de panden van Driespoort Shopping Deinze kwam een unieke kans om ons te vestigen in een ruimte die 4 keer zo groot is als ons huidig pand en dat 4 meter hoog is. We kozen voor het stijlvolle, zeer strategisch gelegen handelspand op de hoek van de Volhardingslaan en de Gaversesteenweg, onder Driespoort Residentie. De site is 600m2 en heeft – naast de grote parkeermogelijkheid aan de overkant – ook nog 10 eigen parkeerplaatsen.

Met duurzame producten in een duurzame omgeving streven naar totaal beleving
Myriam Mysnberge wil voluit de kaart trekken van een ‘belevingswinkel’. Er werden al vele gesprekken gevoerd met leveranciers die voluit meedenken in het vooropgestelde ‘pakhuis’ concept met Scandinavische touch. De winkel wordt gezellig, overzichtelijk met verschillende interactieve belevingszones voor kinderen.

Myriam: “Ouders en grootouders moeten kunnen dromen, net zoals de kinderen. In een ruimere winkel met de immense etalages zullen we hierin slagen. We bieden prachtige producten aan en we willen de meerwaarde ervan echt maximaliseren. Het totale plaatje klopt: we bieden duurzame, mooie producten aan in een duurzaam, ruim en open gebouw en dit op een perfecte plaats.
Als kers op de taart, willen we met de Speelvogel de historische banden met Deinze als speelgoedstad nieuw leven inblazen. Ongetwijfeld kennen nog veel mensen de speelgoedmerken die ooit in Deinze geproduceerd werden. Wie herinnert zich niet het mooie oude speelgoed van Beeusaert, Torck, Souplex, Dierickx?

Die historische link willen we permanent en zichtbaar in de winkel aanhalen. We bekijken nog hoe de we dit praktisch gaan doen. Oud speelgoed combineren met ons aanbod aan prachtige nieuwe exemplaren lijkt ons subliem om Deinze Speelgoedstad levendig te houden en de Speelvogel uniek te positioneren. De Speelvogel opent in Driespoort Shopping Deinze 3de week augustus 2015, net voor de start van het nieuwe schooljaar.”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...