De muziekkeuze van … Rutger De Reu

We vroegen aan enkele bekende politieke gezichten in Deinze, naar hun muzikale passie en vroegen een top 10 van nummers die het meeste indruk op hen maakten. Rutger De Reu is schepen in Deinze en heeft nu onlangs ook de fietsmicrobe te pakken. Als schepen zijn zowel de Deinse als de nationale politiek voor hem vertrouwd terrein. Rutger is ook de drijvende kracht achter deReuzenspeelgoedinzamelactie tvv kansarme kinderen. Als schepen is hij bevoegd voor Cultuur, gemeenschapszalen, Museum van Deinze en de Leiestreek, bibliotheek, participatie, ombudsdienst, monumenten en landschappen, jeugd, woonbeleid, archief en (Funerair) erfgoed.

Rutger De Reu

We kregen van Rutger een gevarieerde lijst door, met een paar prachtige nummers. Lees verder om het verhaal achter zijn nummer keuze te lezen.

 1. Wat als het nou lukt – Kraantje pappie
  Nelson Mandela zei ooit ‘het lijkt altijd onmogelijk tot het is gedaan’. Toen ik in 2012 voor het eerst deelnam aan de verkiezingen in Deinze deed ik dat met de slogan ‘Samen zijn we Reuze{n}! Ik ging langs bij verenigingen, deed huisbezoeken, organiseerde burgerdialogen, maakte een klikfiks,…En praatte met heel wat mensen over Deinze Reuzenstad. Ik ben dankbaar voor de kans die ik intussen heb gekregen om me er als schepen voor in te zetten. Want, ‘wat als het nou lukt?’…
 2. New York – Alicia Keys
  Bij verkiezingen hoort campagne voeren. En dat kan je niet alleen. Samen met mijn vrienden was ik in de campagnetijd geregeld op stap om te flyeren, borden te plaatsen, mensen te ontmoeten. Hoewel dit liedje al van 2010 dateert, zongen we het toch vaak luidkeels –en heel erg vals- mee in de auto. “One hand in the air for the big city. Street lights, big dreams, all looking pretty. No place in the world that can compare.” Wijlen Burgemeester Van Risseghem zou trouwens ooit gezegd hebben: “Er zijn maar 2 grote steden in de wereld, New York en Deinze, maar wij zijn slimmer dan hen, want wij weten New York ten minste liggen”.
 3. Who’s the king – Dog eat dog
  De Amerikaanse band Dog Eat Dog kwam in 1996 naar Deinze. Voor hun optreden in de Brielpoort vroegen ze aan een aantal leden en leiders van KSJ Petegem om wat te voetballen. Helemaal geen sterallures dus, maar toffe gasten met veel talent. Hopelijk mogen we ze nog eens in Deinze verwelkomen.
 4. Piece of Love – Buscemi
  Ook de Parkies Kaandelconcerten in het Brielpark zijn door de jaren heen uitgegroeid tot de ontmoetingsplaats bij uitstek voor jong en oud die ten volle van muziek willen genieten in een aangename sfeer. Vorige zomer zorgde Buscemi er voor een topoptreden. Samen met het optreden van Kraantje pappie was dit één van de mooiste line-ups in jaren.
 5. One of these Mornings – Moby
  Mijn moeder zegt vaak: enkel in het woordenboek komt ‘succes’ voor ‘werken’. Ik geef toe dat de nummers van Moby vaak nogal melancholisch klinken, maar ik hou er enorm van als achtergrondmuziek terwijl ik aan het werk ben.
 6. Mandela Day – Simple Minds
  Lang voor de hernieuwde hype naar aanleiding van het overlijden van Nelson Mandela, was ik al enorm geboeid door deze man. Ook Simple Minds behoort sinds jaren tot mijn favoriete groepen. In de gloriedagen van de Brielpoort traden ze zelfs op in Deinze. De lijst grote namen die er toen de revue passeerde, is indrukwekkend: U2, Dire Straits, AC/DC, Pixies, Red Hot Chili Peppers,…. Als schepen van Cultuur wil ik de Brielpoort terug in haar oude glorie herstellen, aangepast aan de noden van deze tijd.
 7. Voor een kus van jou – Herman van Veen
  Herman van Veen schreef dit lied voor zijn kleinzoon. Mij doet het aan mijn zoontje Ilias denken. Wanneer hij er niet is, ontbreekt er een stukje van mezelf. Iedere ouder kent dit gevoel.
 8. Reet petite –Jackie Wilson
  Ook dit nummer heeft een link met het vaderschap, want dit is een golden oldie die mijn eigen vader vaak speelde en waarop ik als kind helemaal uit de bol ging.
 9. Morgen komt ze thuis – Yevgeni
  ‘Reet Petite: The Finest Girl You Ever Wanna Meet’ brengt me meteen bij ‘Morgen komt ze thuis’. Dit nummer gaat niet over een man die het huishouden niet draaiende kan houden, maar over een man die heel erg verlangt tot zijn vrouw thuiskomt. Mijn vrouw Tine is woordvoerster van minister Joke Schauvliege (vandaar ook een nummer van Yevgeni ;-)) en werkt daardoor lange dagen in Brussel. Ikzelf probeer als schepen zoveel mogelijk alle Deinse activiteiten op vlak van Jeugd, Cultuur, Participatie en Woonbeleid te ondersteunen. We willen bovenal onze Ilias goed opvoeden, er te zijn voor onze familie en vrienden en hechten er ook belang aan ons te engageren in het Deinse verengingsleven. Drukke agenda’s dus.
 10. My sun my moon – Binti
  En als ik het dan toch over fijne dames heb, moet ik last but not least de zussen van ‘Binti’, onze eigen Deinse trots, vermelden. Net als ik in Petegem opgegroeid, brengen zij een sfeervol repertorium van close harmony covers uit de jaren dertig en meerstemmige interpretaties van reggae en soul. Deze zes dames zullen het ongetwijfeld heel ver brengen, wordt vervolgd…

Twee van de gekozen nummers vonden we niet terug op Spotify.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...