Theatervoorstelling BR∀SSERIE in zaal Palace

Werk is een van de belangrijkste zaken die het leven van de mens zin geeft. Dit geldt ook voor personen met een (arbeids)beperking. De voorstelling BR∀SSERIE bespeelt dit thema en beschrijft de grote en kleine keuzes die mensen een richting uit sturen. Op zaterdag 28 maart wordt het toneelstuk om 20 u. opgevoerd in zaal Palace (Markt 32). Tickets kunnen in voorverkoop besteld worden via www.deinze.be/tickets of aan het onthaal van het stadhuis van Deinze en bij de dienst cultuur en evenementen.

Stel je voor: een brasserie op een splitsing. En in die brasserie een vrouw: Martine.
Zij blijft zitten waar ze zit. Dat heeft ze beslist. Genoeg gekozen!
Het is nu aan de anderen om te kiezen. Links, rechts of binnen.
Ze komen en gaan: vaste klanten en toevallige passanten.
Ze trekken lijnen door het land die kruisen in de brasserie.
Alsof iemand het allemaal mooi uittekent.
En op een dag gebeurt het toch weer. Altijd. Overal. Bij iedereen!
De hemel valt op je hoofd. En je weet niet meer waarom je hier staat.
Dan kies je toch weer. Naar links, naar rechts, of binnen.
Stel je voor…

‘BR∀SSERIE’ is het gefictionaliseerde verhaal van een vrouw die haar keuze heeft gemaakt. Of lijkt dat enkel zo? Sven Ronsijn schreef een prachtige tekst over grote en kleine keuzes die mensen een richting doen uitgaan. Het levensverhaal van kwetsbare personen, groots en bescheiden, ontroerend en herkenbaar.

In deze toneelvoorstelling speelt Griet Dobbelaere de rol van Martine, de uitbaatster van BR∀SSERIE, Steve De Schepper speelt diverse rollen van al wie Martine op haar pad treft. Het tempo ligt hoog en de afwisseling is groot. Sommige delen zijn heel tragisch, andere dan weer heel vrolijk. Humor en tristesse, met een sterk narratief. Een journalist vertelde off the record dat hij bijna doorlopend geweend had: “Ofwel had ik tranen van ontroering ofwel tranen van het lachen”.

De voorstelling wordt magisch realistisch als Martine troost vindt bij een kikker…

Voorstelling op 28 maart 2015 om 20 u. in zaal Palace, Markt 21, 9800 Deinze.

Kaarten: € 8 (voorverkoop) en € 9 (aan de deur), voorverkoop via www.deinze.be/tickets of aan het onthaal van het stadhuis van Deinze (Markt 21) en bij de dienst cultuur en evenementen (Gentpoortstraat 1).

Info: Cultuurcentrum – 09 381 95 10 – [email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...