Uilen drieluik in Deinze door Natuurpunt Deinze zulte

In maart 2015 wijdt Natuurpunt Deinze Zulte een drieluik aan de uilen. Op zaterdag 7 maart 2015 (voor jong) en op dinsdag 10 maart 2015 (voor jong én oud) wordt het menu van de uil ontleed door braakballen te pluizen onder deskundige begeleiding van Etienne Colpaert en Norbert en Rik Desmet.

Uil

Alle deeltjes van een prooi die een uil niet kan verteren (zoals beentjes en schedels) stoot de uil immers terug uit in een balletje. Eenmaal gedroogd, kunnen deze onverteerbare deeltjes gemakkelijk worden ontleed. Niet alleen weten komen we hierdoor te weten welke kleine zoogdieren rondzwermen in onze omgeving, maar kunnen we ons ook een idee vormen van de uilensoorten die jacht op deze kleine zoogdieren maken.

Op zaterdag 21 maart 2015 (19u) gaan Natuurpunt Deinze Zulte zélf op jacht naar de steenuil, samen met de steenuilenwerkgroep en de JNM-jongeren. Na een korte presentatie en een snelcursus “het herkennen van het geluid van een steenuil”, duiken we de nacht in rond zaal “De Vlasschuur” in Gottem op zoek naar de steenuil.

Aftrap van het uilendrieluik wordt dus deze zaterdag 7 maart 2015 om 10u gegeven door onze jongsten, in de Natuurloods van de Brielmeersen te Deinze! Op dinsdag 10 maart 2015 wordt deze activiteit nog eens overgedaan voor jong én oud in de kelder van de bibliotheek op de markt te Deinze. Iedereen is welkom, ook niet-leden van Natuurpunt. Mensen die dit voor het eerst proberen, worden extra begeleid. Bovendien is deze activiteit geheel gratis en wordt alle materiaal voorzien, al kan een extra vergrootglas handig zijn.

Praktisch:
Braakballen pluizen voor junioren – Zaterdag 7 maart 2015 – 10u – Natuurloods Brielmeersen (Deinze)
Braakballen pluizen voor jong en oud – Dinsdag 10 maart 2015 – 20u – Kelder Bibliotheek (markt Deinze)
Nacht van de Steenuil – Zaterdag 19 maart 2015 – 19u – De Vlasschuur (Gottem – Deinze)

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...