Stadsbestuur Deinze brengt plaatsbezoek aan Demival

Het stadsbestuur van Deinze bracht op 3 maart een plaatsbezoek aan de beschutte werkplaats Demival. Het bedrijf telt een 600-tal medewerkers en verzorgt o.a. groenonderhoud voor de stad. De problemen die het bedrijf kent om openbaar vervoer naar hun site te krijgen werden besproken en worden verder opgevolgd door de stad en De Lijn. Intussen gebruiken vele werknemers het deelfietsensysteem Blue-bike en zet het bedrijf eigen bussen in om hun personeel af te halen aan het station.

Demival

Het stadsbestuur van Deinze bracht op dinsdagvoormiddag 3 maart een plaatsbezoek aan de beschutte werkplaats Demival (‘Deinze Minder Validen’) in de Machelenstraat. Demival zorgt voor een aangepaste tewerkstelling voor zoveel mogelijk personen met een handicap uit de regio in een straal van vijftien kilometer rond Deinze. Het bedrijf werd opgericht in 1966, er werken een 600-tal medewerkers voor bedrijven van over de hele wereld. Zo zijn ze expert in laswerken, metaalbewerking, kunststofbewerking en groenonderhoud. Het bedrijf telt 5 afdelingen: ‘verpakken’, ‘PCB bestukken’, ‘elektromontage’, ‘metaalbewerking’ en ‘groendienst’. Daarnaast beschikt het bedrijf ook over een afdeling ‘uitwerk’: als een opdracht om één of andere reden niet in de gebouwen van Demival kan uitgevoerd worden, komen de werknemers van Demival naar het bedrijf zelf. Zo werkt onder andere Wim Ballieu, bekend van gehaktballenrestaurants ‘Balls & Glory’, samen met Demival voor het maken van handgedraaide gehaktballen. Stad Deinze doet op regelmatige basis beroep op de werknemers van Demival voor het groenonderhoud in de stad.

Tijdens het plaatsbezoek besprak het stadsbestuur de problemen die het bedrijf kent om openbaar vervoer naar de site te krijgen. Burgemeester Jan Vermeulen belegt hiervoor een vergadering met De Lijn. Intussen gebruiken vele werknemers van het bedrijf het deelfietsensysteem Blue-bike en zet Demival eigen bussen in om hun personeel af te halen aan het station.

Info: Demival vzw, Machelenstraat 169, 9800 Deinze, [email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...