Art Venture, een muzikaal avontuur door het AcademieOrkest Deinze

Naar tweejaarlijkse gewoonte stelt AcOrDe, het AcademieOrkest Deinze, een avondvullend muzikaal avontuur voor onder de titel ‘Art Venture’. Op 24 april 2015 kan je vanaf 20 u. in de Sint-Pauluskerk in Petegem terecht voor een bruisende en gezellige avond vol symfonische muziek. Tickets kosten € 5 en zijn te verkrijgen bij het secretariaat van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans.

Art Venture

AcOrDe is een 70-koppig symfonisch orkest van leerlingen en oud-leerlingen van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans van Deinze. Het orkest werd in 1996 opgericht en staat onder leiding van dirigent Harry Blommaert en violist Hendrik Ide. Met enthousiasme, nieuwsgierigheid en lef zet het orkest de tanden in partituren uit het grote, klassieke repertoire. Ook liefhebbers van filmmuziek en lichtklassieke muziek komen tijdens hun concerten aan hun trekken.

Het overkoepelende thema van Art Venture 2015 is ‘dans!’ Brahms en Dvorak zijn van de partij: het orkest speelt enkele van de mooiste Slavische en Hongaarse dansen van deze grootmeesters. Nog meer wervelende exotiek is te beleven in ‘Danzon No.2‘ van de Mexicaan Arturo Marquez. Met muziek uit de soundtracks van kaskrakers ‘Lord of the Rings’ en ‘Titanic’, beleven we het allemaal opnieuw: romantiek, passie, tragiek en avontuur. Ten slotte presenteert het orkest ook een nieuwe compositie: muziek voor harp en strijkers gecomponeerd door Stef Van Vynckt, afstuderende leerling muziekschriftuur aan de muziekacademie.

Art Venture 2015 gaat door op vrijdag 24 april 2015 om 20 u. in de Sint-Pauluskerk (Oostkouterlaan, Petegem). Kaartjes kosten 5 Euro en zijn te verkrijgen bij het secretariaat van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans (Kalkhofstraat 25, Deinze). Kinderen tot en met 12 jaar kunnen gratis naar binnen, maar ook zij hebben een kaartje nodig.

Tickets en info: Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans
Kalkhofstraat 25, 9800 Deinze, 09 381 96 40 – [email protected]www.muziekacademiedeinze.be
http://www.facebook.com/samwd.deinze

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...