LM Oost-Vlaanderen opent nieuwe Zorgshop in Deinze

Deze week opende LM Oost-Vlaanderen in Deinze een nieuwe LM Zorgshop. Het moderne pand in de Tolpoortstraat biedt plaats aan een winkel met hulpmiddelen voor thuiszorg, babyartikelen en verzorgingsproducten. Maar ook het ziekenfondskantoor verhuisde mee. “Wanneer mensen zorg nodig hebben, willen wij oplossingen aanbieden”, zegt Cathy De Waele, algemeen directeur van LM Oost-Vlaanderen.

LM Zorgshop Deinze

Na de winkels in Lokeren en Gent is dit al de derde LM Zorgshop. Het aanbod is gevarieerd. Cathy De Waele: “In onze zorgshops kunnen zowel leden als niet-leden terecht voor de aankoop van kwalitatieve en moderne hulpmiddelen. Sommige producten focussen op comfort en preventie, andere op persoonlijke zorg. Ze vereenvoudigen het dagelijks leven. Zeker wie zorgbehoevend is of revalideert, vindt hier oplossingen voor elke thuiszorgsituatie.”

De LM Zorgshop in Deinze beschikt ook over heel wat producten voor jonge gezinnen. Zo zijn er hulpmiddelen voor tijdens de zwangerschap of borstvoeding, maar ook producten voor de dagelijkse verzorging van kinderen zoals babybadjes, toiletpotjes, luiers en handige voedingssetjes. Terwijl mama en papa het aanbod bekijken, kunnen kinderen zich uitleven in de kinderhoek.

All-in-one formule

Maar er is meer. In het nieuwe pand kunnen mensen ook terecht voor al hun ziekenfondsverrichtingen. We denken dan aan de uitbetaling van getuigschriften of de aanvraag van thuiszorgdiensten zoals poetshulp of verpleging. Ook is er ruimte voor een persoonlijk gesprek met onze sociaal assistent of medisch adviseur. Wie hulpmiddelen op maat nodig heeft, kan een beroep doen op onze bandagist.”

De all-in-one formule is voor LM Oost-Vlaanderen de toekomst. “Het aanbieden van een klantvriendelijk, laagdrempelig en flexibel zorgaanbod is voor ons belangrijk”, zegt Cathy De Waele. “Onze medewerkers zijn en worden verder opgeleid tot zorgconsulenten. Zo kunnen ze met kennis van zaken informatie en advies bieden op maat van iedereen.”

Webshop

De hulpmiddelen kan je ook online kopen. “Mensen in een thuiszorgsituatie zijn dikwijls beperkt in hun mobiliteit. Met onze webshop krijgen zorgbehoevenden 24 uur op 24 de kans om van thuis uit makkelijk en discreet hulpmiddelen te bestellen”, zegt Cathy De Waele. “We beschikken over meer dan zestig gratis afhaalpunten in Oost-Vlaanderen, maar leveren uiteraard ook aan huis. Leden van LM Oost-Vlaanderen krijgen 15% korting.”

LM Zorgshop Deinze

De LM Zorgshop Deinze is te vinden in de Tolpoortstraat 83A.
Openingsuren: maandag tot donderdag van 8u30 tot 12u en van 13u tot 17u, vrijdag van 8u30 tot 12u en van 13u tot 16u30. Op zaterdag van 9u tot 12u. Gesloten op dinsdag.
Elke donderdag kan je tussen 14u en 16u een beroep doen op onze bandagist voor hulpmiddelen op maat.

Benieuwd naar het aanbod? Kijk al even op www.lmzorgshop.be.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...