Bert Kruismans onthult familiegeheimen en geldperikelen met lezing op Erfgoeddag in Deinze

Op zondag 26 april vindt Erfgoeddag plaats met als thema ‘Erf!’. Cabaretier Bert Kruismans geeft die dag om 14.30 u. een lezing in het Museum van Deinze en de Leiestreek ‘Meneer de notaris: familiegeheimen en geldperikelen onthuld’, gebaseerd op zijn gelijknamig boek. De toegang tot de lezing is gratis, maar reservatie is verplicht. Het museum is ter gelegenheid van Erfgoeddag gratis toegankelijk en doorlopend geopend van 10 u. tot 18 u.

Bert Kruismans Erfgoeddag

Cabaretier, columnist en jurist Bert Kruismans ontdekte een schat aan ontroerende, hilarische en authentieke verhalen tijdens gesprekken met gewezen notarissen voor zijn boek ‘Meneer de notaris: familiegeheimen en geldperikelen onthuld’.

Het beroep notaris bestaat al lang in onze samenleving, maar toch kennen we het eigenlijk niet zó goed. We ontmoeten de notaris enkel op belangrijke momenten in ons leven zoals het sluiten of verbreken van een huwelijkscontract, het kopen of verkopen van een woning en het opmaken of te horen krijgen van een testament. Toch is de notaris een vertrouwenspersoon die in de beslotenheid van zijn kabinet de families in zijn streek goed leert kennen: gevoelens van vertrouwen of wantrouwen komen vaak tot uiting in testamenten en boedelinventarissen verklappen veel over de levensstijl van de overledene. Weinig andere beroepen hebben zo’n intieme kijk op het leven van families.

Bert kruismans bundelde de memoires van tientallen Belgische notarissen in het boek ‘Meneer de notaris: familiegeheimen en geldperikelen onthuld’. Zijn lezing is hierop gebaseerd en past perfect binnen het thema van Erfgoeddag: ‘Erf!’. Opgelet: hoewel Bert Kruismans het thema op zijn onnavolgbare wijze zal brengen, is de voordracht geen komische show. Deze lezing is een samenwerking met de dienst cultuur en evenementen van de stad Deinze.

Praktisch
Zondag 26 april 2015, 14.30 u.
Lezing Bert Kruismans ‘Meneer de notaris: familiegeheimen en geldperikelen onthuld’
Museum van Deinze en de Leiestreek
Gratis toegang, reservatie verplicht

Info en reservatie
Museum van Deinze en de Leiestreek

Matthyslaan 3-5, 9800 Deinze, tel. 09 381 96 70
[email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...