Bewonersparkeren uitgebreid in Deinze

Deinzenaars die in een straat wonen waar betalend parkeren of blauwe zone geldt, kunnen nu al één bewonerskaart per woning aanvragen. Voorwaarde is wel dat de aanvrager ook gedomicilieerd is op dat adres. De stad wil nu een stapje verder gaan. Met de invoering van een tijdelijke bewonerskaart kunnen binnenkort ook toekomstige bewoners vlotter terecht in hun nieuwe buurt.

parkeer boete

Wie een aanvraag tot domiciliewijziging heeft ingediend, kan voortaan bij de dienst burgerzaken een tijdelijke bewonerskaart op zijn nieuw adres aanvragen. De kaart wordt uitgereikt voor drie maanden en kan éénmaal worden verlengd.

“We haalden de mosterd in grotere steden zoals Gent. Ook daar is er een tijdelijke bewonerskaart voorzien voor een termijn van drie maanden. Langer hoeft ook niet, want de ervaring leert dat een domiciliewijziging in de regel binnen de twee maanden rond is. Maat het leek ons wel een logische uitbreiding van de dienstverlening aan de burger. Om het voor de inwoners eenvoudig te houden, zijn de voorwaarden bovendien identiek als deze voor een definitieve bewonerskaart”, klinkt het bij de indieners van het voorstel, gemeenteraadsvoorzitter Annie Mervillie, gemeenteraadslid Steven Van de Putte en Jong VLD – voorzitter Bart Vandekerckhove (Open VLD).

Voor een tijdelijke  bewonerskaart in betalende zone, wordt hetzelfde parkeertarief als bij een definitieve bewonerskaart van kracht. Het zogenaamde “tarief 2” voor een bewonersticket bedraagt 0,15 EUR per uur, zonder beperking van duur.

Naast dit parkeerticket kan in de parkeershop een tijdelijke abonnementbewonerskaart verkregen worden die heel de dag vrijstelling verleent. Voor een tijdelijke abonnementbewonerskaart bedraagt het tarief 20 euro voor drie maanden.

Zodra de aanvrager officieel gedomicilieerd is op het nieuwe adres, kan hij of zij de tijdelijke bewonerskaart via de parkeershop laten omzetten naar een definitieve bewonerskaart. “Het schepencollege had meteen oren naar dit voorstel. Wie verhuist, heeft al heel wat logistieke kopzorgen. Met de tijdelijke bewonerskaart faciliteren we nieuwkomers en geven we hen een duidelijke boodschap mee: U bent vanaf dag één welkom in uw nieuwe buurt”, besluiten burgemeester Jan Vermeulen, bevoegd voor parkeerbeleid en schepen Bart Van Thuyne, bevoegd voor mobiliteit (CD&V).

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...