Opendeurfeest in De Sterrebloem

Volgende week zondag, 26 april, gooit De Sterrebloem, ervaringsgerichte methodeschool in Meigem, om 14u de deuren open. Iedereen is dan welkom om zich te komen informeren over de manier van werken op deze school. Leerkrachten, leerlingen en ouders zijn dan aanwezig om allerlei vragen te beantwoorden. Hoe kijkt deze school naar het leerproces bij kinderen? Krijgen de kinderen op deze school wel structuur? Wat vinden de kinderen zelf van hun school? En hoe zit dat eigenlijk met die ouderparticipatie?

De Sterrebloem OpendeurFeestAlle vragen kunnen op die dag beantwoord worden. Er is taart en koffie en naar goede traditie zullen ze ook een wedstrijdje touwtrekken houden. Sowieso wordt het een gezellig samenzijn.

Dit schooljaar kregen de leerlingen van de vierde leefgroep (5e en 6e leerjaar) een langlopende taak. In september mochten ze zelf hun onderwerp kiezen. Na de paasvakantie moeten ze hun resultaat voorstellen. Het hele jaar door hadden ze dus de tijd om zich te verdiepen in hun onderwerp en te werken naar een product. Theo wilde een geocache maken;  Mats wilde wel eens weten hoe je zelf een windmolen, die elektriciteit opwekt, kan in elkaar steken. Guillaume wilde zijn hond, tijdens die maanden, een aantal trucjes leren en Otto wil zelf een luisterverhaal opnemen. De onderwerpen zijn dus zeer divers. Doel is dat elke leerling heel wat stappen zet en een leerproces doorloopt. Niet alleen het resultaat is van belang, maar evenzeer het proces.

Een van de resultaten van deze langlopende taken zal al te bekijken zijn tijdens het opendeurfeest. Casper wilde nl. een kunstwerk maken met een echte, professionele kunstenaar. Hij vond die in de persoon van Jan Detavernier (www.baboom.be). Deze man maakt grote constructies met bamboe.

Na verschillende tekeningen en twee maquettes (een gewone en een op schaal), zullen Casper en Jan, samen met de kinderen van de klas, op 23 april, het ontwerp van Casper op het grasveld van de school, plaatsen. Wie benieuwd is naar het resultaat, kan ernaar komen kijken, tijdens het opendeurfeest. Ook de logboeken en resultaten van de andere kinderen, zullen te bekijken zijn.

Iedereen welkom op zondag, 26 april vanaf 14u bij De Sterrebloem-Lange Akkerstraat 17a-9800 Meigem

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...