Herinrichting kruispunt Tweebruggenlaan / Stadionlaan in Deinze

Op maandag 13 april 2015 start het Agentschap Wegen en Verkeer met de herinrichting van het kruispunt op Tweebruggenlaan (N35) en de Stadionlaan (N466a) in Deinze. Het kruispunt krijgt een bypass en een nieuw wegdek. De werken duren tot het bouwverlof (midden juli). Slecht weer kan de timing wijzigen.

Stadionlaan

Herinrichting en vernieuwen van de weg
Het agentschap wil de doorstroming bevorderen aan het kruispunt van de Tweebruggenlaan en de Stadionlaan en voorziet hiervoor een bypass. Het verkeer dat uit de Stadionlaan komt moet straks niet langer aanschuiven aan de verkeerslichten en kan direct invoegen op de Tweebruggenlaan (N35). Op de Tweebruggenlaan verlengt de aannemer de linksafslagstrook naar de Stadionlaan. De lichtenregeling wordt geoptimaliseerd en de rijweg inclusief de fietspaden, krijgen een opknapbeurt.

Nutswerken vanaf 13 april
Op maandag 13 april starten de voorbereidende werken, waarin de nutsleidingen worden aangepast. Hierbij kan het verkeer slechts over één rijstrook in de richting van de N43. Fietsers richting Deinze volgen een omleiding naar het kruispunt met de Brielstraat.

Heraanleg vanaf 26 mei
Op 26 mei start het agentschap met de effectieve aanleg van de bypass en de heraanleg van de weg. De Stadionlaan gaat volledig dicht. Dit duurt twee maanden.
Omleidingen:
· Het verkeer in en uit de stad wordt omgeleid via Kaandelbeekstraat, Oude Brugsepoort en Martensveld.
· Het verkeer op de Tweebruggenlaan kan in de beide richtingen over één rijstrook.
· Fietsers richting het centrum van Deinze rijden langs de Stadionlaan en de Mouterijdreef.
· Fietsverkeer richting Stadionlaan volgt dezelfde omleiding.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...