Leiepoort campus Sint-Theresia bezoekt Auschwitz en Auschwitz-Birkenau.

Op 5 mei vertrekken 22 leerlingen van Leiepoort campus Sint-Theresia naar Polen om er 2 concentratiekampen te bezoeken namelijk Auschwitz en Auschwitz-Birkenau, dit onder begeleiding van hun leerkrachten Mevr. Van Effelterre en Mr. Simoens. Dit jaar herdenken er 1000 jongeren de 70ste verjaardag van de bevrijding van Europa.

Leiepoort campus Sint-Theresia bezoekt Auschwitz en Auschwitz-Bikrenau.

Op 5 mei nemen ze de “trein der duizend” en trekken met 1000 andere jongeren met de trein naar Polen. Om dit onder de aandacht te brengen hebben ze een popup monument gemaakt op het Sint-Poppoplein. Het monument bestaat uit 1600 boeken. Ze kozen voor boeken omdat ze willen benadrukken dat ze de verhalen en getuigenissen over die zwarte bladzijde uit onze geschiedenis niet mogen verloren laten gaan.

De onthulling van het monument vindt vanavond op 2 april 2015 om 19u30 plaats op het Poppoplein.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...