Op zaterdag 11 april vindt de eerste editie van New Noise plaats in jeugdcentrum Brieljant (Mouterijdreef 20). New Noise is een nieuw project van jeugdcentrum Brieljant Deinze en vzw Popallure Nazareth om opkomend talent te promoten. Het festival begint om 20 u.

Tijdens de eerste editie zullen volgende groepen optreden:
Binti – Amongster – Folie Douce – Milo Meskens – Camillefois

Tickets kosten 7 euro en zijn verkrijgbaar in JC Brieljant en via www.popallure.be

Line up New noise

Binti

Binti bestaat uit zes zingende zussen met een heel eigen sound. Van straatoptredens tot de grotere podia in de Handelsbeurs, de Vooruit,het Sint-Jabobspodium op de Gentse Feesten. Ze sloegen de handen in elkaar met onder andere Flip Kowlier, stadsgenoot Sioen en speelden samen met Absynthe Minded op de VRT Radio 1 Sessies.
Eigen werk kon niet uitblijven, een eerste EP verscheen in het voorjaar van ’14 in eigen beheer.
In wat ze zingen volgen ze elk hun hart, wat hen tot een heel uiteenlopend repertoire heeft gebracht, gaande van reggae, soul, jazz, close harmony en blues tot olijke pop.

Amongster

Het Gentse trio won vorig jaar ‘de nieuwe lichting’ van Studio Brussel. Dat bracht hen op Pukkelpop en resulteerde in één van de meest gedraaide platen deze zomer met ‘Bright Life’. Bijna 4 maanden kampeerden ze in de hoogste regionen van De Afrekening. Momenteel leggen ze de laatste hand aan hun EP en staan ze in het voorprogramma van Blaudzun.

Folie Douce

Twee engelenstemmen die hun eigen ding doen met folky invloeden. Op Studio Brussel werden ze verkozen tot de Nieuwe Lichting 2014, ze speelden al op Pukkelpop en mogen Arno onder hun fans rekenen. Ze staan samen met hun begeleidingsband in aanslag met piano en accordeon om jullie te betoveren.

Milo Meskens

Deze 19 jarige singer-songwriter uit Deinze brengt een mix van blues, pop, folk en country met invloeden van Jeff Buckley en John Mayer. Vorig jaar was hij geselecteerd voor Humo’s Rockrally en was hij finalist van Jonge Wolven (Avs). Hij won in Brussel de Imagine wedstrijd en werd 2de in de finale van Kunstbende. Kom deze ruwe diamant ontdekken! Hij stootte ook door tot de 8 finalisten van ‘de nieuwe lichting 2015’.

Camillefois

Camillefois is het solo project van de 22 jarige singer-songwriter Camille Vanlerberghe.
Ze is afkomstig uit Roeselare, maar gevestigd in Antwerpen, waar ze pop en soul zang studeert aan de jazzstudio. Camille schrijft al songs sinds haar 13e en maakte reeds deel uit van verschillende muzikale projecten. Met Camillefois zet ze een unieke sfeer neer, door middel van poppy, vurige, melancholische en soms dromerige songs, en haar meeslepend stemgeluid.

Delen op: