Het zesde leerjaar van  de Vrije Basisschool Zeveren heeft de eerste plaats behaald van alle deelnemende scholen in Oost-Vlaanderen aan de wedstrijd ‘SpEUrnEUs 2015’. Ze winnen hiermee een leuke daguitstap naar Oostende!

6de leerjaar VBS Zeveren ‘Europese klas van het jaar’! IMG_8693

SpEUrnEUs 2015 is een wedstrijd voor alle leerlingen uit de derde graad van het Vlaamse basisonderwijs. Het zesde leerjaar, met als juf Inge De Booser, nam hieraan deel. De leerlingen losten tussen 22 februari en 30 maart 2015 opdrachten op over het thema ‘Europa’. Volgende thema’s kwamen hierbij aan bod: de geschiedenis van de EU, de lidstaten en de verwezenlijkingen van de EU. Elk van die thema’s kwam in een aparte ronde aan bod. Wie met de klas alle opdrachten tot een goed einde bracht, maakte kans op de titel ‘Europese klas van het jaar’. Per provincie kon maar 1 klas de daguitstap winnen.

In deze editie van SpEUrnEUs stapten de leerlingen van het zesde samen op een virtuele bus en reisden zo door de Europese Unie. Chauffeur en gids van dienst was voormalig Europees president Herman Van Rompuy. Hij nam de leerlingen mee naar o.a. het ijsarchief in Nuogam (Finland), de stadsschouwburg van Pilsen (Tsjechië) en de douanecontrole in Cabo da Roca (Portugal). Onderweg deden de leerlingen Europese reiservaringen op. In de drie rondes dienden ze telkens zoveel mogelijk ERE’s (Europese REiservaringen) te verzamelen. Bovendien waren er ook drie creatieve opdrachten: een verhaal schrijven bij die foto’s, een zomerse vakantiefoto maken een een wens formuleren voor de Europese Unie.

Info en foto: Ive Steyaert

Delen op: