Nieuwe toeristische trekpleister moet vanaf 2016 een nieuwe boost geven in onze regio

1 aprilgrap 🙂
Na het Heuvelland zal vanaf 2016 ook in de Leiestreek een echte stoeltjeslift te vinden zijn. Het heuvelland is als sinds 1957 trotse eigenaar van hun stoeltjeslift en nog steeds is het een succes in de regio.

Stoeltjeslift_Deinze_IMG_1942

Ook het stadsbestuur van Deinze was hier niet ongevoelig voor. En samen met kabelbaan Cordoba in het Heuvelland, werd een dossier opgestart. Dit resulteerde vandaag in een goedkeuring, waarna de werken spoedig kunnen starten, zodat Deinze er in 2016 een nieuwe attractie bij heeft.

Kabelbaan Cordoba in het Heuvelland, de enige in Vlaanderen, werd in 1957 aangelegd door een Oostenrijks bedrijf. Het traject is 700 meter lang en verbindt, over het Hellegat (een beboste ravijn), de Baneberg met de Vidaigneberg. Deze attractie is geopend tijdens het weekend. In juli en augustus elke namiddag vanaf 14 u. Vooral in de zomer komen veel dagtoeristen langs en dit zorgt voor een echte boost in de regio. Door deze unieke trekpleister profiteert de volledige regio hier van, vooral de horeca doet hier een goeie zaak.

In Deinze moet dit succesverhaal herhaald kunnen worden. Niet alleen is dit een extra trekpleister voor toerisme, maar ook de locale bevolking zal dit een welgekomen aanvulling zijn op de Bathio om de oude Leie arm over te steken.

Stoeltjeslift DeinzeDe plannen tonen aan dat de lift in onze regio vanaf het einde van de Witte Kaproenenstraat zich zal doortrekken naar Vosselare put. Filliers en Vosselare Put waren vragende partij om mee te kunnen genieten van dit uniek initiatief en helpen dit ook voor een deel financieren, door een deel van de kosten van de opstap plaatsen voor zich te nemen. Filliers zou de opstapplaats op het einde Witte Kaproenenstraat voor een deel sponsoren.

Stoeltjeslift_Deinze_IMG_1951

Dit zijn alvast de plannen voor de eerste fase. Na één jaar zal geëvalueerd worden om deze verbinding door te trekken naar Astene Sas.

Vooral voor de vele mensen die niet goed meer te been zijn zal dit een topper worden, ook scholen zullen hier gretig gebruik van maken. Het genieten van de rust en prachtige omgeving zal bij velen een blijvende indruk achterlaten. Deinze krijgt steun van Toerisme Vlaanderen en de gemeente Sint-Martens-Latem.
De installatie zal gebeuren door hetzelfde Oostenrijkse bedrijf van de stoeltjes lift van het heuvelland.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...