12e interscholen regatta Deinze op woensdag 27 mei

Na jaarlijkse gewoonte gaat op woensdag 27 mei terug de regatta Deinze door, dit reeds voor de 12e maal. De roeiers schepen in aan het Sint-Poppoplein, gelegen voor de Kerk van Deinze. Dit jaar is er een nieuwe vaarroute, die zorgt voor extra spektakel! De start wordt dit jaar aan het Sint-Poppoplein gegeven. Aan het keerpunt aan de Leiedam maken de roeiers rechtsomkeer en racen ze tot de eindstreep die ook voor het Sint-Poppoplein ligt. Iedereen is welkom van 13u30 tot 16u00.

Deelnemende scholen: ST: Leiepoort campus Sint-Theresia, SV: Leiepoort campus Sint-Vincentius, SH: Leiepoort campus Sint-Hendrik, VTI: Vrij Technisch Instituut, ERASMUS DEINZE, EMMAÜS AALTER

Roeiers
Er komen 180 roeiers aan de start. Deze zijn verspreid over 9 races tussen 2 kano’s met daarin telkens 9 roeiers en 1 professionele stuurman.
In de eerste 3 races strijden de jongere leerlingen tegen elkaar. In de volgende 3 races nemen de ouderen het tegen elkaar op, om vervolgens af te sluiten met de leerkrachten in 3 alles beslissende races. Zowel jongens als meisjes kunnen zich inschrijven voor een plaats in de boot.
Bij de leerkrachten is de verhouding 5 mannelijke en 4 vrouwelijke roeiers. Sommige roeiers varen al voor de 12e maal mee. De noodzakelijke reserves komen als eerste in aanmerking om volgend jaar mee te varen.

Beker
Per school worden de drie tijden samengeteld en de minste tijd wint. De uitreiking van de beker aan alle roeiers van de winnende school is voorzien om 16u00. De burgemeester, dhr. J. Vermeulen en dhr. N. De Mey, Schepen van Sport en Mevr. T. Van Hove, Schepen van onderwijs zijn aangeschreven en zullen waarschijnlijk aanwezig zijn om deze mooie taak op zich te nemen.

Meer info op hun facebook pagina – https://www.facebook.com/KanowedstrijdDeinze

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...