Wereldprimeur “Shadow WiFi” door Deinse startup InAnyEvent

Deinse start-up InAnyEvent zorgt voor wereldprimeur op het strand van Peru!

Smeren is niet voldoende om huidkanker te voorkomen. En dus is het belangrijk om geregeld de schaduw op te zoeken, om je e-mails en Facebook te checken bijvoorbeeld. De Belgische start-up InAnyEvent realiseerde hiertoe in de Peruviaanse badstad Lima, op vraag van Happiness Brussels, een “Schaduw-WiFIzone”. Antennes bovenop een toren volgen de stand van de zon, surfen op het WiFi-netwerk is er enkel mogelijk in de schaduw. Peru was een succes, de rest van de wereld is geïnteresseerd in het systeem van de Aalterse/Deinse ondernemer Ward Van Ooteghem.

Huidkankerpreventie
Omdat smeren alleen niet volstaat om huidkanker te voorkomen, wil de Peruviaanse Liga tegen kanker mensen ervan bewust maken dat uit de zon treden tijdens de meest schadelijke uren de enige goede manier is om huidkanker te voorkomen. Samen met publiciteitsagentschap Happiness Brussels, de Belgische partner van de Liga, vatten ze het idee op om gratis WiFi aan te bieden op het strand, énkel in schaduwgebieden.

Concrete uitwerking
Aan InAnyEvent werd de vraag gesteld of er, op zeer korte termijn, een prototype kon ontwikkeld worden die dit kon realiseren.
Het project was tweeledig: Heel directioneel WiFi-toegang verlenen en de beweging van de schaduw volgen doorheen de dag.
De WiFi-antenne zelf werd volledig in-house ontwikkeld en getest voor dit project. InAnyEvent bouwde een heel directionele antenne die een heel kleine uitzendhoek heeft. Hierdoor is het WiFi-gebied dat de antenne bestrijkt vrij beperkt en is het noodzakelijk de antenne heel juist te richten. In plaats van de schaduw te volgen, is geopteerd om de beweging van de zon te traceren en de WiFi-antenne te richten in de tegenovergestelde richting. InAnyEvent schreef, samen met softwareontwikkelaar Tim Schokkaert van de firma Asoreco, de software. Het systeem kan volledig autonoom werken.

Deze setup werd een week of 3 na de initiële brainstorm door InAnyEvent opgeleverd en getest op een druk strand in Lima (Peru) gedurende een 4-tal dagen. Tijdens die periode werd ook een promofilm gemaakt over dit concept.

Vooruitzichten
Het is de bedoeling dit concept verder uit te werken en te verfijnen om het wereldwijd in te zetten in de strijd tegen huidkanker. Het Shadow WiFi-concept wordt intussen internationaal opgepikt en vol lof onthaald. Er wordt gekeken om dit project deze zomer nog uit te rollen aan de Belgische kust, in San Francisco en Nieuw-Zeeland. Ook andere Europese landen toonden al interesse.

InAnyEvent gevestigd in Deinze en opgericht in 2012 door Aalternaar/Deinzenaar Ward Van Ooteghem. Het is de voornaamste speler op vlak van tijdelijke WiFi netwerken voor festivals, congressen en beurzen in binnen- en buitenland, Live Streaming en ad-hocnetwerkoplossingen. Als reseller van Ruckus Wireless hardware zijn ze ook actief op de KMO- en industriemarkt. Meer informatie vind je via www.inanyevent.eu

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...