De Smaakkaravaan komt langs in ASTENE met boeiende activiteiten rond de ‘eetbare tuin’

De Smaakkaravaan komt langs in Astene! Van eind maart tot november trekt Landelijke Gilden door Vlaanderen met boeiende activiteiten rond ‘de eetbare tuin’. Je kan een workshop of demo volgen, we geven tuincursussen tijdens een wandeling, op een beurs, in een Open tuin of een andere leuke locatie in Vlaanderen. Op maandag 18 mei organiseert Landelijke Gilde gewest Deinze een voordracht rond ‘de eetbare tuin’ (les 2). Volg de Smaakkaravaan, leer werken met groenten, kruiden en fruit en kom proeven van lekkere hapjes, smoothies of tapas.

Landelijke_Gilden

De eetbare tuin is hip!
De eetbare tuin is weer helemaal in, zowel bij jonge gezinnen als bij geroutineerde tuiniers. Op een kleine oppervlakte of juist heel groot. Niets zo lekker als verse, zelfgekweekte groenten en fruit gebruiken. Ook kruiden en hun toepassing, vergeten groenten en oude gebruiken in de keuken zijn terug van weggeweest.

De Smaakkaravaan komt naar je toe!
Via de Smaakkaravaan wil Landelijke Gilden iedereen een aantrekkelijk programma bieden rond al het eetbaars uit de tuin. Het onderwerp van de demo of workshop kan heel verschillend zijn: toepassingen met kruiden, eetbare bloemen, onkruiden, speciale fruitsoorten, vergeten groenten, … Madam Confituur, Aarde-nd-werk, herboristen, koks of fruitspecialisten maken een hapje klaar, geven uitleg en laten je nadien proeven van al dat lekkers. Of ze laten je zelf de handen uit de mouwen steken en verrassende gerechten bereiden. Bekijk de agenda op www.landelijkegilden.be/Smaakkaravaan

“Toen Landelijke Gilden mij vroeg om deel uit te maken van de Smaakkaravaan, was ik meteen verkocht. Er is immers niets zo plezant als je hof leegroven voor een lekker zelfgemaakt potje confituur” Madam Confituur

Verzamel alle receptenfiches of schrijf je in voor het receptenboekje
Op verschillende plaatsen bereiden ze een specifiek gerechtje en ontvangen de deelnemers een receptenfiche. Na de laatste activiteit stellen ze een Smaakkaravaan-receptenboekje samen. Dit zullen ze digitaal verspreiden aan alle bezoekers van de Smaakkaravaan.

Win een workshop tapas maken bij je thuis!
Als kers op de taart verloten ze ‘een workshop tapas maken aan huis’ onder alle bezoekers van de Smaakkaravaan.

Over Landelijke Gilden
Landelijke Gilden is een socio-culturele vereniging voor mensen die houden van het platteland. In heel Vlaanderen en Oost-België brengen we mensen samen. Onze lokale afdelingen organiseren elk jaar heel wat leuke activiteiten voor leden, hun gezin en andere dorpsbewoners. Amusement, genot en gezellig samen zijn staan hier centraal. Snuif alvast de sfeer op door te zappen naar dit promofilmpje.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...