Deinze solidair met Nepal!

Deinze heeft al lang een bijzondere band met Nepal. Verschillende Deinzenaren zijn actief in het zwaar getroffen land. GroenRood vraagt dan ook aan de Gros en het stadsbestuur om het budget voor noodhulp vrij te maken ter bestrijding van deze ramp. Ze hoopt dat heel veel Deinzenaren ook hun steentje zullen bijdragen en willen zelf het goede voorbeeld geven.

Nepal Adventure

Annick Verstraete: ‘Een aardbeving met zo’n dodelijke gevolgen is altijd een vreselijke ramp. Duizenden levens zijn verloren en de jarenlange opbouw is in enkele seconden weggevaagd. Het mee-leven bij deze ramp is nog groter omdat Deinze al altijd een stevige band had met het getroffen land. Ria Van Hecke is met Bivak al lang actief in het land. Vooral het lot van de straatkinderen ligt haar nauw aan het hart. Drie jaar gelden hadden we in Petegem nog een mooi optreden van Sapukay ten voordele van dit project.

Dirk Stroobandt: ‘Ook de Meigemse pottenbakker Paul van Gompel was met zijn organisatie Kerasud actief in Nepal. Hij startte er een project om straatkinderen met een keramiekatelier een eigen inkomen te geven en hen zo onafhankelijk te maken van de straat. Daarnaast kent ook het project Surya met Rita Rogiers van de Cultuurraad een mooie link met Deinze. Ook dit project focust op kinderen in Katmandoe. Ook een koppel in Petegem was een tijdje actief in Nepal met de NGO freedomchildrenwelfarecenter. Waarschijnlijk zijn er nog banden tussen Nepal en Deinze waar wij niet van weten. ‘

Eddy De Winter vraagt dan ook aan de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking en het stadsbestuur om het budget voor noodhulp aan Nepal te schenken. Vele Deinzenaren zijn met hun hart aan Nepal gebonden, op die manier kan ook het stadsbestuur zijn betrokkenheid tonen. Eddy is er van overtuigd dat vele gewone Deinzenaren ook geldelijke steun zullen geven. Hij hoopt dat heel wat verenigingen dat voorbeeld zullen volgen en bevestigt dat GroenRood zijn solidariteit zeker zal laten blijken.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...