Eerste Wandel3Daagse Deinze

Meer dan een jaar werd er gewerkt aan de eerste editie van de Wandel3Daagse Deinze. Vanuit de 7-koppige werkgroep is dit project gegroeid tot een echt wandelfeest. De werkgroep bestaat uit Luc Taelman en Luc Beels (voorzitter en bestuurslid van vzw wandelclub Natuurvrienden Deinze), 3 leerkrachten van VIBLO Leieland Deinze: Martine Maes, Maika De Sloover en Katrien Delanote en 2 leden van STAPH Deinze (Stedelijke Adviesraad voor Personen met een Handicap): Denise De Boever en Patrick Decoster. Zij konden rekenen op de steun van Stad Deinze en VVV Leiestreek. Hun dank gaat ook uit naar de sponsors.

Eerste Wandel3Daagse Deinze P1090724

Op dinsdag 19 mei 2015 was het eindelijk zo ver! Om 17.30 u. kon men van start gaan met een bang hart na een namiddag met stevige regenbuien , rukwinden en zelfs hagel, werden de deelnemers verwend met zon en stemmige live muziek! De wandelaars lieten zich niet afschrikken en kwamen in grote getale naar de startplaats, het Brielpaviljoen, afgezakt. Zoals elke dag was er een mooie wandelroute uitgepijld met keuze tussen een tocht van 2,5 km of 5 km.

Ook woensdag 20 mei 2015 was een heel bijzondere dag. Dan stonden de bewoners van de vele zorgcentra in en rond Deinze nl. in de kijker. Ze kwamen massaal opdagen en verdienden na afloop als eersten een originele Wandel3Daagse-medaille. Voor de allerkleinsten stond er op de start- en finishplaats (Brielpaviljoen) een groot springkasteel.

De organisatie kijkt uit naar de laatste wandeldag op donderdag 21 mei 2015, die de apotheose zal vormen van een meer dan geslaagde eerste editie van de Wandel3Daagse Deinze. De wandelstoet trekt dan door het centrum van Deinze met finish en medaille-uitreiking op het Sint-Poppoplein. Starten kan tussen 17.30 u. en 20 u. aan het Brielpaviljoen.

Dat dit de start mag zijn van een mooie, sportieve traditie!  Wie dat wenst kan op de hoogte blijven door de Facebookpagina te ‘liken’: https://www.facebook.com/Wandel3DaagseDeinze.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...