Leerlingen Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans Deinze presteren sterk op internationale beiaardwedstrijd

Fonkel Doens (° 2004) en Foeke Van Acker (° 1991), beiden leerlingen van stadsbeiaardier Charles Dairay, trokken op zaterdag 16 mei 2015 naar het Franse Saint-Amand-les-Eaux om er deel te nemen aan “Le concours international de jeunes carillonneurs”. Ze namen het tegen elkaar en negen andere deelnemers op in de categorie C, waarin men maximum 3 jaar beiaardles mag gevolgd hebben.

047 - groepsfoto winnaars

Hun goede voorbereiding wierp zijn vruchten af, Fonkel en Foeke behaalden respectievelijk de eerste en vierde plaats. Fonkel bracht daarmee de Médaille d’Or mee naar huis en mag op vrijdag 14 augustus spelen tijdens de opening van “Le Festival international de Carillon”.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...