Kijkweekend en Open Atelier met actieve kunstenaars in Driespoort Residentie Deinze

Op zaterdag 30 mei en zondag 31 mei 2015 zal telkens van 10u tot 12u en van 14u tot 16u, Driespoort Residentie opengesteld worden voor het grote publiek. Het wordt een ontmoeting tussen kunst en architectuur. Tussen heden en verleden. Daar waar ooit Karel Alleene een ambachtelijke smederij had, wordt nu tijdelijk hedendaagse kunst getoond.  Het gebouw zelf is een toonvoorbeeld van hoe sfeer, design en bewonerscomfort innovatief kunnen zijn en toch respect voor het verleden kunnen behouden.

Driespoort visual-final-C_klein

Tijdens het kijkweekend zijn de 7 duurzame lofts, boven de commerciële ruimte, te bezichtigen. Er zal één loft volledig ingericht zijn, om de woonkwaliteit en de hoge afwerkingsgraad van de woonentiteiten te laten zien. Tegelijkertijd wordt een ‘Open Atelier’ georganiseerd met kunstenaars die wonen, werken of een link hebben met Deinze.  Enkele kunstenaars zullen er actief aan het werk zijn.

Thanh Long Lam, één van de deelnemende kunstenaars, coördineert de tentoonstelling. Zijn visie bestaat erin om in relatie tot de site, een tentoonstelling  op te bouwen waarbij het kwaliteit en vakmanschap op de eerste plaats staan.  Jan Leenknegt, Mag Vermeiren , Jesse Van Gompel, Toin Delva, Geert Lootens, Yvan Vandenbrande , Katrijn Vanaelst  en Thanh Long Lam zijn allen kunstenaars uit zeer verschillende disciplines en worden gebalanceerd in confrontatie gezet met elkaar.  Zij werden al eerder via verschillende cultuurevenementen gekozen, omdat hun werken een bijzondere evolutie tonen en een boeiende beeldtaal ‘spreken’.  In Driespoort Residentie worden ze met nu met elkaar geconfronteerd. De curator hoopt dat dit project een ontmoetingsplaats wordt voor nieuwe ideeën voor zowel voor kunstenaars als niet-kunstenaars.

Met het Open Atelier wordt de historiek, de ligging en het duurzame karakter van het woon-, werk- en leefproject ‘Driespoort Deinze’ belicht.  ‘Driespoort Residentie’ vormt samen met het project aan de overkant ‘Driespoort Shopping Deinze’ een nieuwe ingangspoort naar het centrum van Deinze.  De naam ‘Driespoort’ is voorgedragen door de stedelijke erfgoedcommissie.

Adres locatie Driespoort Residentie: Gaversesteenweg 81, 9800 Deinze

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...