Internationale dag van de blindengeleidehond

Woendag 29 april was het internationale dag van de blindengeleidehond. De Vibloschool Leieland op de Kouter in Deinze, een relatief klein schooltje spaarde reeds 13.500 kg dopjes goed voor een derde pup voor opleiding blindengeleidehond voor Belgisch Centrum Geleidehonden BCG. Juf Ingrid Seys heeft op die school de ‘dopjes’ verzamelt, gesorteerd en afgezet bij Denise De Boever.

Belgisch Centrum GeleidehondenFoto: website Belgisch Centrum Geleidehonden

De Doelstelling is een milieuvriendelijk en goed doel.
De dopjesactie in Deinze opgestart door de slechtziende Denise De Boever bestaat ondertussen 10 jaar, uit deinze gaat er ongeveer 10.000kg dopjes per jaar naar Tongeren, de gesorteerde dopjes worden naar en recyclagebedrijf gebracht en herwerkt tot duurzame milieuvriendelijke paletten, van dit bedrijf krijgt het Belgisch Centrum Geleidehonden BCG 22 eurocent de kg. Eén geleidehond kost ongeveer 20.000 Euro, een blinde of slechtziende krijgt 12.000 Euro terug, met de opbrengst van de ‘dopjes’ proberen ze die kloof van 8.000 euro te dichten.
Ongeveer 31 miljoen dopjes zijn er nodig voor aankoop en opleiding van een geschikte blindengeleidehond.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...