POLS krijgt ondanks slecht rapport toch subsidies

De Vlaamse Regering maakte haar subsidies bekend voor de intergemeentelijke samenwerkingsverbanden die instaan voor de uitvoering van het lokaal cultureel erfgoedbeleid. Stad Deinze heeft samen met de gemeenten Zulte, Nazareth, Sint-Martens-Latem, De Pinte en Gavere ook zo’n samenwerkingsverband, gekend onder de naam Platform Omgeving Leie-Schelde (POLS).

POLS Deinze

POLS zal voor haar verdere werking een subsidie van 164.630 euro van de Vlaamse Regering ontvangen, ondanks een slechte evaluatie.

‘POLS mag zich gelukkig prijzen dat deze subsidie wordt toegekend, want in eerste instantie werd POLS niet weerhouden na een negatieve evaluatie.’, ’ zegt Vlaams Parlementslid en gemeenteraadslid Sabine Vermeulen (N-VA).  ‘Volgend het evaluatierapport hecht POLS te weinig belang aan het aanwezige cultureel erfgoed en de cultureel-erfgoedactoren. POLS krijgt ook een onvoldoende voor haar visie op de doelstellingen van een integraal lokaal cultureel-erfgoedbeleid. En ook op het vlak van zakelijk en transparant financieel beheer is er een negatief advies. POLS werd uiteindelijk alsnog gered van een financiële dood, weliswaar onder een expliciete voorwaarde. POLS moet uiterlijk tegen 1 april 2016 een geactualiseerde visie op het lokaal erfgoedbeleid bezorgen aan de Vlaamse regering.’

Deinze is de grootste gemeente in dit samenwerkingsverband en heeft ook een trekkende rol opgenomen binnen deze samenwerking tussen de 6 gemeenten. Daarom zal Sabine Vermeulenop de gemeenteraad vragen op welke manier in welke mate stad Deinze de projectvereniging POLS grondiger zal opvolgen, opdat beter voldaan wordt aan de vereiste criteria.

‘Er is ook een positieve noot. Er worden, na een moeizame start, positieve signalen opgevangen van een hoopvoller parcours. Die boodschap haalde de Vlaamse regering over de streep om toch een subsidie toe te kennen zodat POLS zich kan bewijzen’, besluit Sabine Vermeulen. ‘Maar men mag het slecht rapport niet negeren.  Het moet beter als men de financiële ondersteuning wil behouden.’

https://www.facebook.com/PolsLS

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...