beweging.net Astene zet groendienst in de bloemetjes

beweging.net Astene riep de voorbije weken op om samen de bloemetjes buiten te zetten. Alle inwoners van Astene kregen een zakje bloemenzaad in de bus. Nu de eerste zaadjes geplant zijn, wil beweging.net ook eens de mensen in de bloemetjes zetten die het hele jaar door zorg dragen voor het groen in Astene. Daarom brachten een aantal vrijwilligers een verrassingsbezoek aan de groendienst van de stad Deinze.

beweging.net Astene -Groendienstactie -groepsfoto-

Bevoegd schepen Bart van Thuyne is blij met de erkenning voor de inzet van het stadspersoneel: “De groendienst levert inderdaad prachtig werk. Zo hebben we in Astene afgelopen winter de bomen gesnoeid in Breeschoot en vorige week werden er nog bloemen geplant aan Astene Sas. We onderhouden eveneens de speelpleintjes, bijvoorbeeld in de Marie Stevensstraat en aan de Beekstraat-Erfgoedlaan. Langs de Oude Heirweg en de Kleine Pontstraat zullen we in de toekomst ook nog bloembollen planten zodat de Astenaren volop kunnen genieten van hun bloeiende buurt.”

De groendienst maakt ook werk van duurzaamheid, bijvoorbeeld wat onkruidbestrijding betreft op verharde en onverharde stadsdelen. Vanaf 1 januari 2015 is het immers verboden om onkruid met pesticiden te verdelgen. Daarom investeert de groendienst reeds enkele jaren in aangepast materieel. Zo werd een kleine veegwagen aangekocht -‘Fluffy’ voor de vrienden – waardoor zand, aarde en andere voedingsbodems voor onkruid worden weggenomen. Daarnaast werd gezorgd voor een werktuigdrager met onkruidborstel. Deze machine wordt tevens ingezet voor het maaien en het onderhouden van de vele smalle wandelpaden. Dit jaar werd eveneens een thermische onkruidverdelger aangekocht. Deze zal onkruid bestrijden met heet water op die plaatsen waar niet kan worden geborsteld.

Tine Vandecasteele, voorzitter van beweging.net Astene: “Van het groenonderhoud langs onze wegen, het bebloemen van onze perken tot het verzorgen van de beplanting op onze speelpleintjes en begraafplaats, kan Astene steeds rekenen op de mensen van de groendienst. Zij zetten onze buurten dag in dag uit in de bloemetjes en daarom vonden wij het hoog tijd om hen daarvoor eens uitdrukkelijk te bedanken.” Alle personeelsleden van de groendienst kregen op het eind van hun werkdag een bijzonder ‘gekruide’ bedanking mee naar huis. Ze ontvingen namelijk een potje BBQ-kruiden zodat zij bij gelegenheid en in goed gezelschap kunnen nagenieten van hun geleverde werk.

Wie meer informatie wil of graag een klein of groter engagement wil opnemen bij beweging.net of een van haar partnerorganisaties (ACV, Ziekenzorg, CM, Familiehulp, kwb, Okra, Pasar, Wereldsolidariteit, Welzijnszorg) in Astene kan terecht bij Tine Vandecasteele, Walgracht 12, 9800 Deinze of via 0474 34 25 01.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...