Ervaringsgerichte school De Sterrebloem gaat STRAPPEN

Op donderdag 4 juni komen de leerlingen van basisschool De Sterrebloem zo veel als mogelijk stappend en trappend naar school, of in één woord strappend. Voor de gelegenheid worden twee fietspoolen ingelegd, één vertrekkend vanop de markt van Deinze en één van aan de GB in Nevele. In groep wordt dan onder begeleiding van vrijwillige ouders naar Meigem gefietst.

strapdag

Dit initiatief is een actie die kadert in de MOSwerking  (Milieuzorg op School). Het gehele schooljaar werden acties, projecten en lessen op het getouw gezet omtrent duurzame mobiliteit.

‘Iedere leefgroep had haar eigen accent’, vertelt leerkracht Joke, ‘de jongste kleuters leerden over voertuigen allerhande en duurzame verplaatsingen (te voet, fiets, bus, trein), de oudere kleuters namen de vervuilende aspecten van transport onder de loep. De tweede leefgroep had aandacht voor versnippering en dieren onder de wielen. Alle aspecten van ruimtelijke ordening werden onderzocht door leefgroep 3. De oudste leefgroep dook in de meer complexe thema’s van versterkte klimaatverandering, broeikaseffect en zure regen.’

‘Maar donderdag voegen we de daad bij het woord’, gaat vrijwilliger Jürgen verder. ‘Na een boeiende uiteenzetting van Mobiel 21 over fietspoolen willen we donderdag een proefdag organiseren. Als deze meevalt, zal je vanaf volgend schooljaar, tussen Deinze en Meigem , wel regelmatiger een fietspool treffen die naar De Sterrebloem gaat. Donderdag komt ook de MOS-logojury langs om al onze inspanningen omtrent duurzame mobiliteit van het voorbije jaar te bewonderen. Spannend! Behalen we het tweede MOS-logo?’

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...