Driespoort Shopping Deinze nu met pakjesautomaat van bpost

bpost installeert 135ste pakjesautomaat in België bij Driespoort Shopping in Deinze ‘Het partnership met Driespoort Shopping Deinze is voor Bpost een efficiënte en logische stap volgens onze strategie’, aldus Alain Bastiaens, senior project leider bpost. ‘De dichtstbijzijnde pakjesautomaat is in Sint-Denijs-Westrem. Voor de ruime regio van Deinze is deze site ideaal gesitueerd. De regio Deinze is economisch sterk en de bevolkingsgroei van 13% tegen 2030 is positief. En als we weten dat op slechts 10 minuten autorijden al 41.000 mensen wonen, dan is deze 19de pakjesautomaat in Oost-Vlaanderen een goede zet.’

Het eerste pakje was voor de burgemeester en schepen van lokale economie. De pakjesautomaat in Deinze op Driespoort Shopping Deinze is vanaf heden in werking voor iedereen. Het gemak waarmee alles gebeurt, werd voorgesteld op vrijdag 14 augustus. De burgemeester en schepen van lokale economie ontvingen samen met Driespoort Shopping Deinze en bpost, een geschenk dat afgeleverd werd in de pakjesautomaat.

Wij deden reeds de test en konden de pakjesautomaat dit weekend nog niet selecteren van de Driespoort, op de bpost website en niet op de website van Coolblue. Benieuwd hoe de Burgemeester en schepen van lokale economie hun pakje besteld hadden 🙂
Allicht is dit de komende dagen wel mogelijk en kunnen we volop online bestellingen plaatsen en deze met de ‘fiets’ gaan afhalen aan deze pakjesautomaat.

Update: pakjesautomaat is vanaf nu zichtbaar op de website van bpost

Gebruiksgemak boven alles – the postman does not ring twice
De pakjesautomaat komt vlakbij de ingang, in de directe nabijheid van auto- en fietsparkeerplaatsen. ‘Dit is een belangrijk onderdeel van het gebruiksgemak’, vertelt Alain Bastiaens verder. ‘Het kunnen ophalen van een pakje op een zeer toegankelijke plaats is cruciaal; even als het tijdstip waarop men het pakje kan afhalen. Bpost pakjesautomaten zijn 24u op 24 en 7 dagen op 7 open. Het systeem werkt makkelijk: om een eigen pakje eruit te halen, heb je als consument een QR code of 6-cijferige code nodig. Van zodra de postbode het pakje in de gekozen pakjesautomaat heeft geleverd, krijgt de klant een bericht en kan hij op elk moment van de dag of nacht zijn pakje gaan afhalen. Gedaan dus met nodeloos aanbellen voor de postbode of afhalen van het pakje bij het postkantoor of postpunt. Pakjes op- of terugsturen gaat net zo eenvoudig: een bpost verzendetiket kleven op de doos, scannen aan de pakjesautomaat en deponeren in het kastje dat opengaat.

E-commerce op een shopping site: verzoenbaar?
‘Consumentenstromen zijn niet tegen te houden’, zegt Hendrik De Keukeleire, projectontwikkelaar van Driespoort Shopping Deinze. ‘Anticiperen is bijzonder belangrijk om de consument maximaal comfort te bezorgen. De ganse inrichting en architectuur van Driespoort Shopping Deinze zijn erop gericht daar past de pakjesautomaat van Bpost zeer goed bij. De site is ruim en stijlvol gebouwd, is zeer toegankelijk en zal op termijn een divers aanbod kunnen voorleggen aan de klanten. Consumenten zullen hier zowel dagelijkse aankopen, als gelegenheidsaankopen als online aankopen kunnen komen afhalen. Die diversiteit brengt ongetwijfeld een duurzame dynamiek teweeg. Deze langetermijnvisie ambiëren we en zullen we kunnen inlossen.
Momenteel is 80% van de totale ruimte (7.500m²) toegewezen. Zo goed als al onze partners verkopen ook via internet. Als we weten dat de combinatie van een fysische winkel en site de onlineverkoop met 50% verhoogt, dan is het partnership met bpost een goede ondersteuning voor onze huurders. En eens klanten een pakje komen afhalen, is de stap om de site te bezoeken snel gezet.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...