Halve triathlon deinze 2015 #uitslagen #oilservice

Voor de 3de keer ging de Oilservice halve triatlon van Deinze door, het was vandaag zondag het ideale weer om de athleten te verwelkomen in onze stad en vooral in de Leie, want er werd gestart met 1,9km zwemmen om daarna voor 90km te fietsen en vervolgens 21km te lopen.
De Oilservice triatlon van Deinze is een organisatie van sport-events.be in nauwe samenwerking en met de gewaardeerde steun van Oilservice en de Stad Deinze.

Halve triatlon Deinze

De organisatie kon rekenen op de deelname van ±500 atleten. Professionals, recreanten en teams streden om de titel van Belgisch kampioen. Frederik Van Lierde, de Belgische wereldtopper op de lange afstand, tekende opnieuw present maar gaf op door maag klachten.

Het zwemmen vond plaats in de Leie met start aan de jachthaven van Deinze en aankomst ter hoogte van het Sint-Poppoplein. Het fietsen verliep dit jaar langs het Schipdonkkanaal tot op het grondgebied Nevele. Henk De Metsenaere van sport-events.be is blij dat hij met de steun van het gemeentebestuur Nevele dit traject heeft kunnen realiseren. Het maakt het parcours sneller en veiliger voor zowel de atleten als de omwonenden. Ook het loopparcours werd aangepast, dit jaar liepen de deelnemers 4 rondjes: via Leiedam, langs de Leie richting Astene en terug naar de Markt. Het was een mooi en vooral snel traject.

De uitslagen kan je hier terug vinden – Bekijk hier onze zwemfoto’s in ons Facebook album.
U heeft foto’s of een link naar andere foto’s stuur het door, wij plaatsen ze bij dit artikel.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...