Spetterend kermisweekend in Bachte-Maria-Leerne – Leerne kermis

Het feestcomité van Leerne kermis stelt met trots een goed gevuld programma aan u voor. Het vierdaagse feest loopt van vrijdag 21 t.e.m. maandag 24 augustus waar iedereen van harte welkom is om mee te genieten van gratis optredens en de vele leuke activiteiten voor zowel jong als oud in het dorp van Bachte-Maria-Leerne en de Ooidonkdreef.

Affiche leerne kermis

Vrijdag wordt de aftrap van Leerne kermis gegeven door Magic Yvo om 17u, die de allerkleinsten entertaint. De aanwezige kinderen ontvangen van het feestcomité een gratis bon voor vijf kermisattracties naar keuze. Om 18u30 wordt de boog gespannen en kan iedereen zich ter plaatse inschrijven voor de boogschieting op liggende wip in het kerkstraatje. The damnettes sluiten de avond af met sfeervolle covers.

De zaterdag starten de fietsers om 12u met hun Ooidonk sneukeltocht van 35km ten voordele van Kom Op Tegen Kanker. Om 13u30 vindt het petanque tornooi plaats aan de feesttent in de Ooidonkdreef waar teams van drie personen het tegen elkaar opnemen. (Vooraf inschrijven via [email protected] ) Vanaf 21u is er gratis toegang tot spectaculaire optredens van Eizenhower en Dj Demoniak die de avond afsluiten met een spectaculaire lasershow op het dorp.

De vroege vogels kunnen de zondagochtend vanaf 8u wandelen tussen de vele kraampjes op de rommelmarkt. Vanaf 10u opent het feestcomité hun gezellige gin- en aperobar (eerste editie). Corre & The Bang, een coverband uit Deinze gaat van start met het eerste optreden van die dag, dit om 12u30. Vanaf 14u strijden verschillende teams voor de beker tijdens het spel zonder grenzen. Hierin worden hun kracht, behendigheid en samenwerking op de proef gesteld. ‘s Avonds om 20u toont Les Truttes het beste van zichzelf in een groots optreden . Dj Dirk Stoops zorgt voor een spetterende afsluiter van de zondagavond door de combinatie van pyrotechnics en dance beats.

Naar jaarlijkse traditie is er op maandagochtend 9u30 een plechtige dienst ter herdenking van de overleden parochianen. Om 14u30 trekt de jeugd de loopschoenen aan voor de loopkoers in de Ooidonkdreef. Vanaf 15u staat Filip Piens in voor de muzikale sfeer in de tent waar men kan smullen van een gebakje. Samen met de graaf ’t Kint de Roodenbeke kan iedereen zijn talent van ringbolling tonen om 16u30. We sluiten dit spetterende kermisweekend af op het dorp met een optreden van Poes-Kaffee.

Dit vierdaagse evenement wordt mogelijk gemaakt dankzij de steun van vele sponsors. Meer informatie over het programma van het vierdaagse kermisweekend kan u terugvinden op onze facebookpagina www.facebook.com/leernekermis of via www.leerne.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...