Wieden tussen de bieten voor Emiel Claus

Na een oproep op facebook deze week van Rutger De Reu om mee te helpen om het onkruid tussen de bieten van bietenveld te halen, kwam er toch wel wat volk opdagen. Deze voormiddag waren een paar enthousiastelingen druk in de weer om het onkruid van tussen de bieten te halen.

bietenoogst

Waarom?
Het schilderij ‘Bietenoogst’ in het museum van Deinze en leistreek bestaat dit jaar 125 jaar. Het MuDel wil daarmee deze verjaardag herdenken en organiseert een evenement op de plaats waar Emiel Claus destijds in 1890 dit werk schilderde. Op 20 september wordt op deze locatie een leuk evenement georganiseerd om dit te herdenken, meer info volgt nog. Langs de Xavier De Cocklaan staat nu al een groot bord die dit evenement aankondigd.

We begrepen dat er de komende weken nog oproepen zullen volgen om het bietenveld tegen 20 september volledig onkruidvrij te krijgen.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...