18e Boomplantactie in Deinze en Zulte

BEHAAG DE LEIESTREEK – NU OOK MET KLIMPLANTEN VOOR DE GEVELTUIN

Voor de 18e maal organiseert Milieufront Omer Wattez Leievallei een boomplantactie in Deinze en Zulte, in samenwerking met de beide gemeentebesturen. Bij deze editie staan de hagen en houtkanten centraal. Of waarom geen solitaire boom in uw tuin ? Wij kiezen voor inheemse soorten: ze groeien makkelijk, zijn veel minder vatbaar voor ziekten en zijn heel belangrijk als schuil- en broedplaats of voedselbron voor dieren. Zo kan je een hoogstam zomereik in je tuin aanplanten. Deze boom is een bron van leven voor tal van insecten en vogels, en laat veel licht door zodat hij past in de siertuin. Wie meer plaats heeft kan een boshoek inrichten. Of een gemengde haag aan de rand van de tuin. Bomen en struiken halen bovendien CO2 en fijn stof uit de lucht. Een goede zaak voor iedereen!

18e Boomplantactie in Deinze en Zulte

Klimplanten
Het aanbod is dit jaar uitgebreid met enkele klimplanten. Wie weinig ruimte heeft kan zo’n klimmer aanplanten bij een gevel. Klimplanten geven je muur een kleurige tint. Vlinders, vogels en bijen voelen er zich thuis. Wil je iets aanplanten bij de voorgevel, aan het voetpad, dan moet je je wel vooraf informeren bij het gemeentebestuur of dit mag.
Mocht iedereen één boom aanplanten in zijn tuin, dan wordt het landschap heel wat mooier en meer gevarieerd, en krijgt de natuur een duwtje in de rug.

Dit initiatief gaat gepaard met een verkoopsactie van plantgoed. Er is een infobrochure en bestelbond te vinden via website van de stad Deinze en de gemeente Zulte en via www.milieufrontomerwattez.be. De bestelling dient afgegeven te worden in het gemeentehuis van Deinze of Zulte tegen uiterlijk 31/10/15. U kan ze ook doormailen via [email protected] of [email protected]. Het plantgoed kan op zaterdag 21/11/15 afgehaald worden. Bestellingen van meer dan 150 EUR worden aan huis geleverd.
Meer info is te verkrijgen bij Wim Bracke (09/380.01.03) of via www.milieufrontomerwattez.be.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...