Bio-Ecomarkt op Sint-Poppoplein

Op zondag 20 september 2015 van 14u tot 17u organiseert Groen-Deinze opnieuw haar jaarlijkse Bio-Ecomarkt op  het Sint-Poppoplein in Deinze. Je kan er informatie opdoen, het gezicht achter het product zien, de sfeer opsnuiven en genieten van een gezellig biocafé.

Bio Ecomarkt

Eddy Donné: “Door naar de bio-ecomarkt te komen, kunnen de mensen kennis maken met producenten en winkeliers die het opnemen voor de biolandbouw, ecologisch wonen en leven, voor de natuur in het algemeen … De Deinse bevolking kan met een aankoop meteen ook een steentje bijdragen tot een duurzame aarde en een beter klimaat

Martijn Bruneel: “Dit jaar zal er opnieuw een speciale sfeer zijn op de Ecomarkt langs de Leie. De interactie tussen standhouders en mensen kan soms tot mooie ideeën, plannen en realisaties komen. Om het geheel wat op te vrolijken komt een Latijns-Amerikaans  jazz-gezelschap langs: Latin Jazz.

Mieke Roelens: “Momenteel zijn er 18 standhouders ingeschreven. Traditioneel is de natuurwinkel Bioshop  present  met een breed gamma van biologische en ecologische voeding. Ook voor voedingsadvies kan je bij hen terecht…

En het zou goed zijn als het mooi weer is want er komt ook een standhouder met lekkere dranken:  biobrouwerij  Biobel uit Oedelem komt met probiotics, vitalisers en trippel bier. Er is ook een mevrouw aanwezig met ecologische wijnen van Argebor wine quest. Zij brengt ook heel wat lekkere kruidenthee’s mee en een aanbod van heerlijke pasta’s van Antico Sapore.

Jonge moeders kunnen ook terecht bij de Zonnehoed. Bij deze stand kan je terecht voor wasbare luiers. U heeft een ruime keus en u kunt gemakkelijk zoeken per type luier, per materiaal ook hangmatjes, speelgoed, kledij, enz.

Zoals vorig jaar is er ook opnieuw “de Ontknoping” uit Ertvelde met etherische oliën die een krachtig genezend effect hebben op lichaam en geest.

Dit jaar is Alchemilla aanwezig met een praktijk voor natuurgeneeskunde en gezondheidsbegeleiding.  Je kan er zowel terecht met lichamelijke als emotionele klachten of gewoon om preventief en op een natuurlijke manier aan je gezondheid te werken. Haar collega is ook aanwezig met een stand over kookworkshops enz.

Dit jaar komt houtcreaties uit Gavere. Zij zijn een sociale, duurzame en ecologische onderneming. Met hun FSC-certificaat verzekeren ze dat ze uit het juiste hout gesneden zijn. Je kan er terecht voor  isolatiematerialen, dakbedekking, gevelbekleding, en meer.

Wat zeker ook niet ontbreekt is een bedrijf dat werkt rond groene energie. Zo zorgt de firma Ecopuur uit Landegem voor zonne-energie en pelletverwarming.

Dit jaar krijgen we ook terug bezoek van Lard Vanobbergen, klimaatambassadeur van El Gore. Hij geeft uitlegt over de elektrische wagens.

Om te leren hoe je beter kan composteren, vind je de milieudienst van stad Deinze met de compostmobiel. De compostmeesters hebben een eigen demoplaats waar alle kringlooptechnieken uit de doeken worden gedaan.

De stand van de Wereldwinkel brengt een wereld vol eerlijke handel met o.a. heel wat biologisch voedsel waarvoor de boer een eerlijke prijs krijgt…Dit jaar  is er ook een ecologische kledingstand Yak & Yeti met ecologische kledij ten voordele van Nepal.

En zoals gewoonlijk kan je je gading vinden op de infostanden van VELT-Leieland,  Natuurpunt Deinze-plus, de bijenvereniging en JNM. Bovendien zorgen we zoals vorig jaar voor een gezellig biocafé en ecologisch verantwoord speelgoed voor de kinderen.”

Ons gewezen gemeenteraadslid Laura Baets zal met Climate Express op de Bio-ecomarkt aanwezig zijn en ons uitnodigen om naar Parijs te gaan! Laura Baets : “Welkom bij Climate Express! Op zondag 29 november, net voor de start van de klimaatonderhandelingen, overspoelen we de Parijse straten met onze eisen en alternatieven. Samen willen we in Parijs een duidelijke boodschap laten weerklinken aan onze beleidsmakers: we willen een daadkrachtige en solidaire aanpak van de klimaatproblematiek. We kloppen bij hen aan met zes concrete wensen. Wil je onze voorstellen leren kennen en mee gaan naar Parijs? Meer info op de Biomarkt!”

De toegang is gratis. Iedereen van harte welkom!

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...